/ - DALIBOR KAVARIć
29/06/2022 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kavarić o Temeljnom ugovoru: Timovi Vlade i Crkve su na dobrom putu

Radna verzija nacrta Temeljnog ugovora redstavlja dobru polaznu osnovu za dalji rad na konačnom zaključenju, kazao je on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član pravnog tima SPC, kazao je za Večernje Novosti da radna verzija nacrta Temeljnog ugovora Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore predstavlja dobru polaznu osnovu za dalji rad na konačnom zaključenju i potpisivanju ugovora kao potpunog pravnog akta.

- Dakle, radi se o početnom i radnom dokumentu koji može biti i dodatno unaprijeđen, i u kom pravcu je naša delegacija dala određene sugestije i predloge radnom timu Vlade Crne Gore- dodao je on. 

Kavarić vjeruje da su stručni timovi Vlade i Crkve na dobrom putu da ovu državnu obavezu i pravo Crkve na jednakost sa drugima dovedu do kraja i konačnog potpisivanja ugovora Crne Gore i SPC. 

- To će biti dodatni garant međusobnih prava i obaveza i koji će biti usklađen kako sa Ustavom Crne Gore, sa Ustavom SPC, kao i sa drugim domaćim i međunarodnim dokumentima - zaključio je Kavarić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 21:24