Andrija Mandić / - GOV.ME
13/05/2024 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić nakon sastanka: Nekoliko predloga za rezoluciju o Jasenovcu

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine na kojem se razgovaralo o podnošenju rezolucije o Jasenovcu.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je nakon sastanka novinarima kazao je da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Ali odlučili smo i dogovorili da to sve kroz jedan dogovor svih činilaca parlamentarne većine rješavamo - kazao je Mandić.

Prekosjutra je, kako kaže, sastanak lidera regiona gdje će biti i predstavnici SAD.

- Vjerujemo da će nakon tog razgovora mnoge stravi biti jasnije - kazao je predsjednik Skupštine.

On kaže da se na današnjem sastanku govorilo o mnogim temama.

- Govorili smo o Rezoluciji o Srebrenici o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi. Za svakog građanina Crne Gore najvažniji je put ka EU, a to znači i veće plate i penzije... - kazao je Mandić.

Mandić ističe da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević kazali da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata u košta sa temam koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta ka EU. Nije odgovorio na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za Rezoluciju o Srebrenici, a poručio je da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

- Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski lideti u Crnoj Gori tu rezoluciju i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao problem - kazao je Mandić.

Mandić nije odgovorio ni na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu.

- Postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju. To je sve stvar razgovora i vidjećemo kako će se Vlada i Crna Gora odnijeti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanja sa prošlošću... Mi bi željeli da sve rane u Crnoj Gori liječimo i da se krećemo naprijed - poručio je Mandić.

Sastanku su prisustvovali predsjednik parlamenta i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, premijer Milojko Spajić, lideri Demokrata, DNP-a i Albanske alternative, Aleksa Bečić, Milan KneževićNik Đeljošaj.
Nacrt dokumenta o kojem bi trebalo da se raspravlja u parlamentu predali su predstavnici PES-a.
Podsjećamo, predsjednik Skupštine Andrija Mandić najavio je ranije da će politički predstavnici srpskog naroda parlamentu predložiti Rezoluciju o Jasenovcu nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će Crna Gora u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici. 

- Očekujemo stoprocentu podršku vlasti i opozicije - rekao je Mandić na Premijeskom satu prije nekoliko dana.

Ako ne budu prihvaćeni amandmani, Crna Gora možda neće glasati za Rezoluciju UN?


Mandić: Nećemo dozvoliti da se na vlast vrati onaj koji je uništavao srpstvo u Crnoj Gori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:46