/ -SKUPšTINA GLAVNOG GRADA
30/04/2024 u 16:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skupština Glavnog grada podržaće projekte Crvenog krsta

Predsjednica parlamenta Jelena Borovinić Bojović i generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak razmotrile su nekoliko konkretnih ideja o potencijalnim zajedničkim projektima i saradnji i precizirale mogućnosti njihove realizacije

Predsjednica Skupštine Glavnog grada i predsjednica Skupštine Zajednice opština Jelena Borovinić Bojović razgovarala je sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore, Jelenom Dubak o podršci lokalnim organizacijama Crvenog krsta. Na sastanku je govoreno o načinu na koji se može poboljšati okvir za djelovanje ove organizacije na lokalnom nivou, kako bi se korisnicima usluga osigurao pristup kvalitetnijim socijalnim uslugama.

Dubak je informisala Borovinić-Bojović o tome da organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori sprovode niz međunarodnih i lokalnih projekata od kojih benefite imaju građani Crne Gore, a koji direktno utiču na rješavanje problema koji se tiču starijih lica, osoba sa invaliditetom, neformalnih njegovatelja, migranata, tražioca azila, osoba sa odobrenom međunarodnom zaštitom, Roma, Egipćana, a prije svega lokalnih građana koji su u stanju socijalne potrebe. Razmotrile su nekoliko konkretnih ideja o potencijalnim zajedničkim projektima i saradnji i precizirale mogućnost njihove realizacije.

Borovinić – Bojović je izrazila veliku zainteresovanost za proces osnaživanja ove humanitarne organizacije, kao i za njihove projekte u saradnji sa Glavnim gradom, ali i one međunarodne.

image
-SKUPšTINA GLAVNOG GRADA

Na sastanku koji je uslijedio sa šefovima odborničkih klubova Skupštine Glavnog grada zajednički je usaglašeno da će tokom Nedjelje Crvenog krsta delegacija Skupštine i predstavnici Sekretarijata za socijalno staranje posjetiti organizaciju Crvenog krsta Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 09:48