Ćavi Ernandez / EPA-EFE-FOTO: EPA/LEONHARD SIMON
25/04/2024 u 14:34 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćavi: Promijenio sam odluku, jer sam osjetio puno povjerenje

Trener i predsjednik Barselone održali konferenciju za novinare

Ćavi Ernandez će i sledeće sezone voditi Barselonu.

Iako je krajem januara najavio da će napustiti funkciju na kraju sezone, preispitao je svoju namjeru zbog poverenja u njega svih u klubu.

Danas se pojavio na pres konferenciji zajedno sa Đoanom Laportom, prvim čovjekom kluba.

- Promijenio sam odluku jer sam zaista osjetio puno povjerenje predsjednika, uprave i igrača. Ovaj projekat još nije završen. Ja, moj tim, svi zajedno osjećamo da imamo snage da zajedno uradimo važne stvari i nastavimo ovaj projekat. Veliki sam navijač Barse, član sam kluba. Podrška igrača je bila veoma važna. Dali su mi do znanja da moram da nastavim. Mislim da ovaj projekat nije završen, iako možda nećemo osvojiti titule. Navijači su me, takođe, natjerali da mislim da treba da nastavim. I iznad svega, mislim da sam sposoban za to. Juče smo sjeli i dogovorili se za tri minuta - rekao je Ćavi.

Srećan zbog ostanka legende Barselone na klupi, nije krio ni Laporta.

- Sa zadovoljstvom mogu da najavim da Ćavi nastavlja da bude trener prvog tima Barselone. Dao je neke izjave da je razmišljao o odlasku, ali mi je juče prenio svoje oduševljenje projektom i timom. Od kada smo se sreli juče, bilo je jasno da je to dobra vijest. Svi u upravi su uvjereni da je Ćavi idealna osoba za vođenje tima sa mnogo mladih igrača. Kada analiziramo stvari, naš trener uvijek razmišlja najbolje za Barselonu. Odlična je vijest da Ćavi nastavlja. Tim koji imamo, koji se konsoliduje, sa veoma mladim ljudima je napredovao ove sezone, a Ćavi je idelano rješenje za ovaj tim - rekao je Laporta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:03