Bulat Bulatović / - PRIVATNA ARHIVA
30/04/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulatović čestitao praznik rada: Fašizam u ASK-u je pobijeđen

Bulat Bulatović, član sindikata Agencije za sprečavanje korupcije, čestitao je građanima Crne Gore praznik rada.

- Srećan 1. maj praznik rada uz poruku: Fašizam u ASK je pobijeđen, a da li ga ima još neđe u Crnog Gori!? Tu smo, spremni pomoći - naglašava Bulatović.

Ističe da sindikat ASK, ispunio svrhu postojanja, štoviše on je nešto između Praškog proljeća i najpoznatijeg sindikata u Poljskoj poznatog kao SOLIDARNOST, dok je gvozdena zavjesa još uvijek bila pod zaštitom čeličnih tenkova Varšavskog bloka.

- Sindikat ASK može i mora biti paradigma svih budućih otpora svakom tiraninu u sve gorem polažaju zaposlenih u Crnoj Gori. On mora pratiti puls međunarodnih asocijacija rada u sve većem globalnom inovativnom izazovu kakav je svakodnevni tehnološki i evolutivni napredak. Naš najveći neprijatelj, a to je građanski kukavičluk koji se najviše reflektuje u Crnoj Gori, ne može našem sindikatu skovati nekakve nove lance i u sred ovog našeg proljeća vratiti čeličnu lejdi samo iz razloga studenih lisica koje je pokušala prikriti onog dana kada skrušena od bruke pokuša da imitira Ljuba Čupića ali samo lažnim osmjehom. Jedno staro udbaško pero napravi paralelu između Ljuba i nje. Taj Šekspir iz Gusinja pokuša da izjednači žrtvu sa progoniteljicom - satoji u saopoštenju Bulatovića.

U istom  apostrofira da su Ljubu Čupiću sva građanska prava oduzeta kao i svim članovima sindikata ASK od strane bivše direktorice JP, kao i Ljubu Čupiću od italijanskih fašista.

- Prvi maj dočekujemo u proslavi našeg proljeća u ASK, kada travanj zablista i padoše na njega potonji okovi jedne samoproklamovane radnice godine! No, praznik rada ne može biti za naš sindikat sloboda pojedinca u njemu dok su "sudije porotnici" Jelene Perović još uvijek na svojim nezasluženim radnim mjestima u Agenciji za sprječavanje korupcije. Dakle ovaj naš sindikat kao svetionik otpora biće primjer svim naraštajima kako se boriti za prava radnika, kako sa indignacijom odbaciti 13 "osmrtnica" koje najbrutalnije odštampa Jelena Perović sa svojim apartčicima, pri tome njezin animozitet prema ženama najbolje se oslikava prema 11 žena od kojih su pet majke. U slobodnoj Evropi nema ovakvog primjera gušenja sindikalnih prava pa i šire u svijetu - zaključuje Bulatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:28