Predstavnici UIP-a i Opštine Tivat održali sastanak / - FOTO: UIP
01/05/2024 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predstavnici UIP-a i Opštine Tivat održali sastanak: Radićemo na suzbijanju svih oblika nelegalnog poslovanja

Opština Tivat i Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore, tradicionalno, i tokom ove ljetnje sezone, radiće posvećeno na suzbijanju i smanjenju svih oblika nelegalnog poslovanja, sa ciljem stvaranja povoljnog ambijenta za još jednu uspješnu sezonu.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, uoči pojačanog nadzora u ljetnoj turističkoj sezoni juče je direktorica Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Ana Vujošević sa glavnim inpektorom rada, Srđanom Simovićem, boravila u radnoj posjeti Opštini Tivat, a sastanak je upriličio predsjednik opštine, Željko Komnenović.

- Tema sastanka bila je zajedničke aktivnosti tokom pojačanog nadzora u ljetnoj sezoni koja nam predstoji, kao i produbljivanje saradnje između lokalnih i držvnih inspekcijskih službi - saopšteno je iz UIP-a.

Na sastanku je razgovarano o izazovima na terenu tokom vršenja pojačanog nadzora, kao iizazovima lokalne uprave u susret ljetnjoj sezoni te modelima njihovog zajedničkog prevazilaženja i budućim koracima u koordinaciji i sinergijskom djelovanju inspekcijskih službi, dodaje se.

Takođe, kako se navodi, dogovoreno je da će Opština Tivat razmotriti mogućnost učestvovanja u troškovima smještaja inspektora, koji će, tokom dvomjesečnog pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni, boraviti na teritoriji ove opštine.

- Sagovornici su iskazali su odlučnost i spremnost da planove za nastupajuću turističku sezonu sprovedu u djelo i zajedno omoguće maksimalno poštovanje zakona i zakonskih normi - zaključuju iz UIP-a.

Uprava za inspekcijske poslove: Trgovine neće raditi 1. i 2. maja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:09