Zdravko Đukanović / Portal Dan
30/04/2024 u 23:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Advokat: Progon Kneževića počeo nakon što je odbio predlog Katnića, tražili smo policijsku zaštitu

Advokat Zdravko Đukanović rekao je da je progon Duška Kneževića počeo nakon što je odbio predlog bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da optuži vozače Atlas grupe da su prali pare za potrebe DF-a.

On je dodao da su nakon saslušanja Kneževića kod istražnog sudije tražili policijsku zaštitu jer je Kneževiću ugrožena bezbjednost.

Kazao je da će odbrana uložiti žalbu na odluku suda kojom je Kneževiću određeno da ostaje na snazi ranija odluka o pritvoru.

(FOTO/VIDEO) Pojačane mjere bezbjednosti: Knežević sproveden u Viši sud, na sebi imao pancir

– Mi ćemo na ovakvu odluku uložiti žalbu. Knežević je dao detaljan iskaz kako je počeo politički progon. Bitno je da javnost zna da je tortura i progon Kneževića počeo nakon predloga Milivoja Katnića Dušku Kneževiću da kaže, natjera vozače Atlas grupe da kažu da su prali novac, koji je Slavoljub Migo Stijepović uzeo, za potrebe Demokratskog fronta. On je rekao da ne može to da kaže jer je to rađeno za potrebe DPS-a – kazao je između ostalog advokat.

Advokat je istakao da je predlog odbrane bio da se Kneževiću odredi mjera nadzora i da polože jemstvo.

– Predložili smo bili da mu se odredi mjera zabrana napuštanja Crne Gore i da položimo jemstvo koje će biti jednako  kao i u Londonu – pojasnio je advokat Đukanović

Advokat je na pitanje portala Dan naveo da se za sada neće izjašnjavati na mogućnost da Knežević bude svjedok tužilaštva i kazao da se za sada tužilaštvo nije obraćalo u tom smislu.

Podsjećamo, osumnjičeni biznismen Duško Knežević saslušan je večeras kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga, odlukom sudskog vijeća, za njega ostaje na snazi ranija odlula o istražnom pritvor.

Knežević je sproveden oko 14 časova kod krivičnog vanraspravnog vijeća podgoričkog Višeg suda.

Podsjećamo, Knežević je danas, na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

–  Službenici Sektora za borbu protiv kriminala danas su, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije danas iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti – dodali su danas iz UP.

(VIDEO) Advokat: Postupak protiv Kneževića je progon režima DPS na čelu sa Đukanovićem

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:06