Privođenje Kneževića u Viši sud / - SRDJAN BOLJEVIć
30/04/2024 u 13:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Pojačane mjere bezbjednosti: Knežević sproveden u Viši sud, na sebi imao pancir

Osumnjičeni biznismen Duško Knežević sproveden je kod krivičnog vanraspravnog vijeća podgoričkog Višeg suda. On je na sebi nosio pancir, koji su mu zbog mjera predostrožnosti stavili službenici policije.

Nakon što nadležne sudije iz vijeća razmotre da li su i dalje opravdani razlozi za određivanje pritvora Kneževiću, on će biti sproveden na dalje postupanje.

 

image

Privođenje Kneževića u Viši sud

- LAZAR RUžIć

Podsjećamo, Knežević je danas, na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru - naveli su ranije danas iz Uprave policije.

(VIDEO) Advokat Medojević: Knežević želi da se što prije suoči sa postupcima koji se vode protiv njega

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

image

Pojačane mjere bezbjednosti

- FOTO: GORDANA BOJANIć

- Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti- dodali su danas iz UP.

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros, uz visoki stepen mjera bezbjednosti

image

Pojačane mjere bezbjednosti

- ŽELJKA BOJANIć

 

Crna Gora tražila izručenje Kneževića prije skoro pet godina: SDT ga tereti u više optužnica

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:36