Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Periskop - datum: 2015-10-20 PROFESOR NA UNIVERZITETU OKLAHOMA DEMIR FIRAT PORUČIO Pronaći globalni odgovor na krizu
Pro­fe­sor na uni­ver­zi­te­tu Okla­ho­ma De­mir Fi­rat si­noć je na pre­da­va­nju „Iz­bje­glič­ka kri­za u Evro­pi i njen glo­bal­ni kon­tekst” u Ame­rič­kom uglu go­vo­rio o uzro­ci­ma i efek­ti­ma iz­bje­glič­ke kri­ze, nje­nim im­pli­ka­ci­ja­ma po Evro­pi kao i pi­ta­njem šta me­đu­na­rod­na za­jed­ni­ca mo­že da ura­di ka­ko bi po­mo­gla da se kri­za za­u­sta­vi. Fi­rat je go­vo­rio o in­te­gra­ci­ji imi­gra­na­ta pri­do­šlih u po­sled­njim mi­gra­cij­skim i iz­bje­glič­kim ta­la­si­ma u ze­mlje Evro­pe.
– Pri­je ve­li­kog ta­la­sa mi­gra­ci­je ovog lje­ta, vi­še od če­ti­ri mi­li­o­na Si­ri­ja­ca na­pu­sti­lo je svo­ju ze­mlju i, bje­že­ći od ra­ta, iz­bje­glo u su­sjed­ne ze­mlje, uklju­ču­ju­ći i is­toč­nu Evro­pu. Iako kri­za tra­je mno­go du­že, tek na­kon što je po­če­la da po­ga­đa bo­ga­te ze­mlje Evro­pe do­spje­la je u ži­žu in­te­re­so­va­nja me­đu­na­rod­ne jav­no­sti. I da­lje pu­no lju­di pre­la­zi iz Tur­ske u Grč­ku. Slo­ve­ni­ja je li­mi­ti­ra­la broj iz­bje­gli­ca na 2.500, Hr­vat­ska je po­ru­či­la da mo­že pri­ma­ti ogra­ni­čen broj iz­bje­gli­ca. Sva­ki dan na gra­ni­ci Sr­bi­je stva­ra­ju se gu­žve. To nam go­vo­ri da je ovo pro­blem glo­bal­nih raz­mje­ra i nje­go­vom rje­ša­va­nju mo­že se pri­stu­pi­ti sa­mo kroz za­jed­nič­ko za­la­ga­nje svih evrop­skih ze­ma­lja – re­kao je Fi­rat.VI.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"