Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučinić osumnjičen za utaju 5,8 miliona * Učenik izboden u školskom dvorištu * Za otpremnine fali 12,5 miliona * Švercerima javljali gdje su patrole * Donald Tramp tražio uslugu za uslugu od Ukrajine * Uslov borba protiv pranja novca * Đukanović i Tači ruše Vučića
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miodrag Lekić, predsjednik Demosa:
– Vlada pospješuje stambenu korupciju.

Vic Dana :)

Momak u taksiju jede čokoladu i taksista mu kaže: „To će ti uništiti zube.”
Momak odgovara: „Moj djed je živio 102 godine.”
„Zato što je jeo čokoladu?”, pita taksista.
„Ne, nego zato što je gledao svoja posla!", momak će otresito.


Učitelj kaže djeci: „Djeco, napišite za domaći zadatak malo duži tekst od 200 riječi. Pisaćete o tome kako ste proveli vikend."
Perica je domaći zadatak ovako napisao:
„U subotu sam crvenom bojom obojio klupu u dvorištu. To je devet riječi. Ostalih 191 riječi izgovorio je moj tata, kad je na tu, tek obojenu klupu, sjeo! Ne smijem napisati šta je sve izgovorio."Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Polumature - datum: 2019-06-14 OŠ „NJEGOŠ” IZ SPUŽA ISPRATILA JOŠ JEDNU GENERACIJU POLUMATURANATA
Stazama uspjeha do zvijezda
Stazama uspjeha do zvijezda
Ka­žu da ži­vot no­si stal­no dva od­lič­ja - sa­stan­ke i ra­stan­ke u naj­ši­rem i naj­du­bljem smi­slu ri­je­či. Po­la­ko i ne­čuj­no, na sta­zi ome­đe­nih do­ga­đa­ja (eks­kur­zi­je, ma­le ma­tu­re, sve­ča­ne aka­de­mi­je po­vo­dom 140 go­di­na po­sto­ja­nja i ra­da ško­le i 150-go­di­šnji­ce Op­šti­ne Da­ni­lov­grad), kru­na svih do­ga­đa­ja za uče­ni­ke ko­ji od­la­ze je po­lu­ma­tur­sko ve­če, a ta du­go sa­nja­na noć ima­la je u spek­tru sje­ća­nja li­je­pe sta­ni­ce - sa­op­šti­la je Smilj­ka Pa­vi­će­vić, di­rek­to­ri­ca OŠ „Nje­goš”.
–U ovoj ge­ne­ra­ci­ji tri uče­ni­ka su do­bit­ni­ci „Lu­če” i to Sla­đa­na Da­mja­no­vić, Dan­ko Ba­ro­vić i Va­len­ti­na Ri­stić. Ne­ki su bi­li uspje­šni iako ni­je­su no­si­o­ci „Lu­ča” jer su jed­no­stav­no do­bri pri­mje­ri do­brog od­go­ja, vas­pi­ta­nja, pri­mje­re­nog uče­nja i bor­be za uspjeh. Oni su bi­li po­nos na mno­gim ma­ni­fe­sta­ci­ja­ma i u ško­li i van nje. Gru­pa uče­ni­ka, re­ci­ta­to­ra bi­la je glav­ni dio pro­gra­ma po­sve­će­nog 140. go­di­šnjem ju­bi­le­ju u re­ci­ta­lu „ Cr­na Go­ro, go­ro nad go­ra­ma”. Uče­ni­ca An­đe­la Bo­ško­vić je mu­zič­ka na­da u so­lo pje­va­nju. Na­ša ško­la je bi­la uklju­če­na u pro­je­kat „Bu­di­mo ot­por­ni na ne­po­go­de”. Iz ove ge­ne­ra­ci­je mno­go je već uspje­šnih spor­ti­sta, a ne­ki se i pro­fe­si­o­nal­no ba­ve spor­tom. Uspje­šni atle­ti­ča­ri no­si­o­ci mno­gih me­da­lja su La­zar Ra­du­lo­vić, Vla­di­mir Ri­stić, Alek­sa Đu­kić, a u eki­pi dje­voj­či­ca stal­no u zna­ku osvo­je­nih me­da­lja su Ka­ta­ri­na De­lić i Sa­ra Si­mo­no­vić, Ma­ja Pe­jo­vić, Kri­sti­na Vu­či­nić i Ni­ko­li­na Bad­njar. „Per aspe­ra, sed astra” – ka­že la­tin­ska po­slo­vi­ca. Na­da­mo se da će ova ge­ne­ra­ci­ja sti­ći do svo­jih zvi­je­zda – na­ve­la je Pa­vi­će­vić.
Po­lu­ma­tu­ran­te su ove go­di­ne na put iz­ve­le odje­ljenj­ske star­je­ši­ne Zo­ran Đu­kić, Rad­mi­la Bez­ma­re­vić i Ve­ri­ca Bo­go­je­vić. U ra­du im je po­mo­gla i Ta­tja­na Jo­kić, pe­da­go­g.
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"