Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan SVE VIŠE SLIČNOSTI U PROCESIMA PROTIV NASERA ORIĆA I „ŽENE MONSTRUMA” Sarajevska pravda oslobađa ubice Učestala je i promjena iskaza ključnih svjedoka. Ako već Orić nije presuđen za ubistvo srpskih zarobljenika, da li će kazna bar stići ubice dječaka? Veza između ova dva predmeta ima još
Sve je vi­še slič­no­sti u su­đe­nju Ori­ću, sa pro­ce­som ko­ji se tre­nut­no vo­di pro­tiv Sa­ki­ba Ha­li­lo­vi­ća i El­fe­te Ve­se­li – „že­ne mon­stru­ma”, op­tu­že­nim za ubi­stvo dva­ne­sto­go­di­šnjeg Slo­bo­da­na Sto­ja­no­vi­ća u Ka­me­ni­ci. Uče­sta­la je i pro­mje­na is­ka­za ključ­nih svje­do­ka. Ako već Orić ni­je pre­su­đen za ubi­stvo srp­skih za­ro­blje­ni­ka, da li će ka­zna bar sti­ći ubi­ce dje­ča­ka? Ve­za iz­me­đu ova dva pred­me­ta ima još.
Ja­smi­na Ćo­sić, su­di­ja Su­da BiH, slu­čaj­no ili ne, ime­no­va­na je za čla­na sud­skog vi­je­ća u pred­me­tu pro­tiv Sa­ki­ba Ha­li­lo­vi­ća Ki­be­ta i El­fe­te Ve­se­li. No, pri­je ne­go je obu­kla su­dij­sku to­gu no­si­la je advo­kat­sku. Bi­la je član ti­ma od­bra­ne Na­se­ra Ori­ća. U pro­ce­su pred Ha­škim tri­bu­na­lom bra­ni­la je Ori­ća od op­tu­žbi za ko­mand­nu od­go­vor­nost zbog ubi­stva srp­skih za­ro­blje­ni­ka na Za­la­zju. I od­bra­ni­la. Ta­da je, pre­ma iz­vje­šta­ji­ma Sens agen­ci­je, iz­me­đu osta­log, bi­la „eks­pert” za Ori­će­ve pot­pi­se. Sa­da u sud­ni­ci, kao su­di­ja, svje­do­ci­ma po­sta­vlja pi­ta­nja.
Objek­tiv­ni­ja pu­bli­ka re­kla bi – zna se i „zbu­ni­ti” – pa umje­sto pi­ta­nja ko­ja pri­li­če su­di­ji, po­sta­vlja­ti ona ko­ja idu u pri­log od­bra­ni op­tu­že­nih. A ta­kvih je bi­lo mno­go na poslednjem ro­či­štu El­fe­ti Ve­se­li i Sa­ki­bu Ha­li­lo­vi­ću Ki­be­tu. Ne ču­di on­da što je i svje­dok Fe­rid Ho­džić ko­ji je pri­je de­vet da­na u istom pred­me­tu tvr­dio ka­ko je, u vri­je­me ka­da je li­kvi­di­ran dje­čak Slo­bo­dan, bio ko­man­dant te­ri­to­ri­jal­ne od­bra­ne u Vla­se­ni­ci, i Ki­be­ta i El­fe­tu vi­đao po Ka­me­ni­ci, na­pra­sno do­bio am­ne­zi­ju, pa ne zna da li je nje­gov „rat­ni staž” uop­šte upi­san u voj­nim evi­den­ci­ja­ma.
Na pi­ta­nje tu­ži­o­ca: „Da­kle, Vi kao ko­man­dant Te­ri­to­ri­jal­ne od­bra­ne ne zna­te da li Vam je upi­san rat­ni staž?”, Ho­džić je od­go­vo­rio: „Obra­ti­te se odje­lje­nju Tu­zla, ja ne znam!”
Za sa­mo osam da­na za­bo­ra­vio je Ho­džić na­pra­sno i de­ta­lje ve­za­ne za ko­ri­dor i za gru­pu Sa­ki­ba Ha­li­lo­vi­ća o če­mu je svje­do­čio na pret­hod­nom ro­či­štu. Ta­da je ka­zi­vao da ih je u ma­skir­nim uni­for­ma­ma vi­đao po Ka­me­ni­ci. Vi­đao je i El­fe­tu, svo­ju kom­ši­ni­cu iz Vla­se­nič­ke ma­ha­le. Ju­če, na ro­či­štu, pak, dru­ga pri­ča…
Na kon­sta­ta­ci­ju i pi­ta­nje su­di­je: „Re­kli ste da je Sa­ki­bo­va gru­pa do­šla i da je ima­la 25 do 30 lju­di. Ko­li­ko je bi­lo že­na?”, od­go­vo­rio je: „Pa ka­ko ću ja to vi­dje­ti kad je to bi­lo 10 sa­ti od me­ne”.
Ako već „ne zna” ko­man­dant Te­ri­to­ri­jal­ne od­bra­ne za vla­sti­ti voj­ni staž i za ono o če­mu je sa­mo pri­je ne­ko­li­ko da­na svje­do­čio u sud­ni­ci, ka­ko će on­da zna­ti ko­man­dant Ci­vil­ne za­šti­te da li je u ra­tu sa­mo di­je­lio li­je­ko­ve, bio vo­dič gru­pa­ma ko­je su u re­jon Ka­me­ni­ce pri­sti­za­le ili ne­što tre­će?
Be­sim Meh­me­do­vić u sud­ni­ci tvr­di ka­ko je u je­ku rat­nih dej­sta­va on sa­mo di­je­lio li­je­ko­ve! A pri­je tri go­di­ne u no­vem­bru 2014. go­di­ne in­spek­to­ri­ma SI­PA tvr­dio je dru­ga­či­je. Kao vr­san po­zna­va­lac te­re­na, bio je vo­dič Ki­be­to­voj gru­pi, ka­sni­je baš kao i El­fe­ta iz Vla­se­ni­ce – njen član. Pu­nim ime­nom na­bra­jao je i osta­le čla­no­ve gru­pe, do de­ta­lja obra­za­la­gao nji­ho­vu sud­bi­nu i lo­ka­ci­je na ko­ji­ma su te 2014. ži­vje­li. No i nje­ga, gle ču­da, su­sti­gla am­ne­zi­ja.
Sa­da tvr­di da su mu ta­da­šnji vla­sti­ti pot­pi­si „smi­je­šni” i da je sve pot­pi­sao „mo­žda u ne­zna­nju”.
I dok, na sra­mo­tu cje­lo­kup­nog pra­vo­su­đa, na­pra­sno „am­ne­zič­ni” svje­do­ci sud­ni­cu pre­tva­ra­ju u po­zo­ri­šte, biv­ši i sa­da­šnji Ori­će­vi advo­ka­ti do­mi­ni­ra­ju. Pre­si­je­da­ju iz jed­ne u dru­gu sud­ni­cu. Mi­je­nja­ju sa­mo op­tu­že­ne, ali ne i tak­ti­ku.
Lej­la Čo­vić i Sa­bi­na Me­hić za­stu­pa­le su Na­se­ra Ori­ća i Sa­ba­hu­di­na Mu­hi­ća. Čo­vić za­jed­no sa Mir­nom De­la­lić – Sa­ki­ba Ha­li­lo­vi­ća Ki­be­ta i El­fe­tu Ve­se­li, a sve tri za­jed­no – gru­pu Ori­će­vih voj­ni­ka, ko­ju pred­vo­di Izet Ari­fo­vić, a ko­ji su op­tu­že­ni za ubi­stvo de­vet za­ro­blje­nih Sr­ba u Za­la­zju. I sud­ska vi­je­ća ne­ri­jet­ko ista. Ho­će li bi­ti i pre­su­da?
(RTRS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"