Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom MOMČILO VUJOŠEVIĆ (DPS) OSPORAVA OCJENU OPOZICIJE I TVRDI DA SU ISPOŠTOVALI PROCEDURU
Kao rudari godinu i po mijenjali statut
Vujošević i Zečević Kao rudari godinu i po mijenjali statut
Glav­ni grad je is­po­što­vao kom­plet­nu prav­nu pro­ce­du­ru oko do­no­še­nja sta­tu­ta i tu pro­ce­du­ru po­što­va­li smo pu­nih go­di­nu i po da­na ko­li­ko se ra­di na do­no­še­nju iz­mje­na i do­pu­na naj­va­žni­jeg ak­ta na ni­vou lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve, oci­je­nio je Mom­či­lo Vu­jo­še­vić, šef klu­ba od­bor­ni­ka DPS-a.
Sta­tut je bio pri­pre­mljen za sjed­ni­cu Skup­šti­ne Glav­nog gra­da 11. apri­la ali je po­vu­čen sa dnev­nog re­da zbog pri­mjed­bi i su­ge­sti­ja ko­je su sti­gle, a ko­je su mo­gle bi­ti uvr­šte­ne u do­ku­ment, sa­op­šte­no je ta­da. Ko­mi­si­ja za iz­ra­du se po­tom ni­je sa­sa­ta­ja­la, a do­ku­ment je uvr­šten u dnev­ni red skup­štin­skog za­si­je­da­nja za 28. jul. Da se da­kle, ni­je is­po­što­va­la pro­ce­du­ra pi­sa­nja ta­kvog tek­sta oci­je­ni­la je opo­zi­ci­ja uz kon­sta­ta­ci­ju da ne ni čla­no­vi ko­mi­si­je iz nji­hovh re­do­va ni­je­su upo­zna­ti sa sa­dr­ži­nom ko­ja ide na usva­ja­nje.
Vu­jo­še­vić na­vo­di da su za­jed­no sa opo­zi­ci­jom ra­di­li ka­ko bi do­ni­je­li što kva­li­tet­ni­ji sta­tut Glav­nog gra­da.
-I opo­zi­ci­ja i po­zi­ci­ja oba­vi­li su ru­dar­ski po­sao da bi na­pra­vi­li što kva­li­tet­ni­ji akt. Uvi­jek ima ne­kih ne­do­sta­ta­ka, a mi smo se tru­di­li go­di­nu i po da­na da sve usa­gla­si­mo ka­ko tre­ba. Ka­da je bi­la po­sled­nja sjed­ni­ca ko­mi­si­je za iz­ra­du sta­tu­ta Glav­nog gra­da do­go­vo­ri­li smo sve i da iz­mi­je­nje­ni do­ku­ment da­mo u skup­štin­sku pro­ce­du­ru. Ka­sni­je su se po­ja­vi­le ne­ke pri­mjed­be. Ja i pred­sjed­nik Skup­šti­ne Glav­nog gra­da da­li smo amand­man ko­ji se od­no­si na upo­tre­bu je­zi­ka. Na sva­ku no­vu sjed­ni­cu ne­što se na­đe no­vo ali pod­vla­čim da smo is­po­što­va­li prav­nu pro­ce­du­ru- ka­že Vu­jo­še­vić.
Ra­doš Ze­če­vić, šef klu­ba od­bor­ni­ka DF-a, sma­tra da su­ge­sti­je i pri­mjed­be ni­je­su raz­lo­zi zbog ko­jih je usva­va­ja­nje sta­tu­ta ski­nu­to sa dnev­nog re­da 11. apri­la.
- Ne vje­ru­jem u pri­ču pred­stav­ni­ka vla­sti da su zbog pri­mjed­bi i su­ge­sti­ja ski­nu­li sa dnev­nog re­da iz­mi­je­nje­ni sta­tut. Ja­sno je da su ima­li ne­su­gla­si­ca iz­me­đu se­be. Ver­zi­ja sta­tu­ta ko­ja je bi­la pred­vi­đe­na za sjed­ni­cu u apri­lu oči­gled­no da se ni­je svi­dje­la vr­hu DPS-a - na­vo­di Ze­če­vić.
Ze­če­vić do­da­je da vlast ni­je pri­hva­ti­la ni­jed­nu su­ge­sti­ju opo­zi­ci­je.
-Na­še ide­je i pred­lo­zi ne pro­la­ze, da i Ni­ko­la Te­sla do­đe sa ne­kim ide­ja­ma te ide­je ne bi bi­le do­volj­no do­bro. U iz­ra­di sta­tu­ta smo uče­stvo­va­li kao i u dru­gim rad­nim ti­je­li­ma kao de­kor. Vlast ne uva­ža­va ni­šta, ali ako smo čla­no­vi ko­mi­si­je on­da tre­ba da nas is­po­štu­ju do kra­ja. Oni ni­je­su po­što­va­li pro­ce­du­ru oko nje­go­vog do­no­še­nja pa zbog to­ga tre­ba da sno­sne od­gov­nor­nost, u pr­vom re­du Đor­đe Su­hih, pred­sjed­nik Skup­šti­ne Glav­nog gra­da - po­ru­ču­je Ze­če­vić.
Osnov­na no­vi­na sta­tu­ta je prav­no for­mal­no pre­po­zna­va­nje Tu­zi i Go­lu­bo­va­ca kao op­šti­na u okvi­ru Glav­nog gra­da. U Tu­zi­ma su već za­vr­ši­li sta­tut ko­ji im da­je no­ve nad­le­žno­sti i sa­op­šti­li da će ga usvo­ji­ti ne če­ka­ju­ći na Glav­ni grad. A iz Glav­nog gra­da su se bra­ni­li da ne od­la­žu ni­šta na­mjer­no ne­go iz funk­ci­o­nal­no­sti s ob­zi­rom da se mi­je­nja Za­kon o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi, a te iz­mje­ne na­rav­no mo­ra­ju bi­ti uvr­šte­ne.
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"