Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prvu sestru” ni da pomenu * Stijepović umjesto Miloševića   * Svjedok saradnik otkucao saučesnike * Na službena putovanja potrošili 110 hiljada * „Prvu sestru” ni da pomenu * Nacionalni identitet * Dotakli smo dno dna
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BranKo Ljumović, žrtva golootočke torture:
Treba donijeti zakon po kome bi živi Golootočani i članovi njihovih porodica mogli da dobiju nadoknade za strahote pretrpljene na Golom otoku.

Vic Dana :)

Nagradno pitanje u emisiji na radiju: „Kako se zove Isusova majka?“
Javlja se neki lik.
Halo!
Dobar dan u programu ste znate li odgovor na pitanje?
Znam, Bogorodica!
Dobro, ali nama treba ime...
Ime...? Rajko.
Ma ne vaše, nego majke.
Aaa Draginja!
Došla dva Crnogorca da gledaju trku na 800 m, i jedan čovjek je mnogo zaostajao, pa kaže prvi Crnogorac:
A viđi onoga jada jadnog, ne može mrdnut.
A ćuti jadan, to je naš Crnogorac.
Au viđi sokola, kako poćera onoliku gomilu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi VELIKO INTERESOVANJE ZA UPIS U MEDICINSKOJ I ELEKTROTEHNIČKOJ ŠKOLI Na smjeru zdravstveni tehničar 64 ispod crte
U Me­di­cin­skoj ško­li u Pod­go­ri­ci u pr­va da­na upi­sa pri­ja­vi­lo se 330 po­lu­ma­tu­ra­na­ta, a pri­ma­ju ukup­no 280 uče­ni­ka na šest smje­ro­va. Di­rek­tor Me­di­cin­ske ško­le Bra­ni­mir Ko­stić ka­zao je za „Dan” da je već na­kon dva da­na upi­sa, ko­ji tra­je do pet­ka, 22. ju­na, ja­sno da će pre­ko 50 kan­di­da­ta mo­ra­ti da tra­že pri­li­ku za na­sta­vak ško­lo­va­nja u dru­goj ško­li. Kon­kur­som je ras­pi­sa­no 2.408 mje­sta u gim­na­zi­ja­ma, u sred­njim struč­nim ško­la­ma ima­ju 6.953 mje­sta i to – 4.685 na pro­gra­mi­ma če­tvr­tog ste­pe­na i 2.268 na pro­gra­mi­ma tre­ćeg ste­pe­na. Kan­di­da­ti na kon­kurs pod­no­se pri­ja­vu i ori­gi­nal­na svje­do­čan­stva po­sled­nja tri raz­re­da osnov­ne ško­le.
– Pri­ja­vi­lo se ukup­no 330, a pri­ma­mo 280 uče­ni­ka. Naj­ve­će in­te­re­so­va­nje vla­da za smjer zdrav­stve­ni teh­ni­čar, gdje se pri­ja­vi­lo čak 176 uče­ni­ka, od­no­sno 64 pre­ko upi­sne kvo­te. Na smje­ru fa­r­ma­ce­ut­ski teh­ni­čar pri­ja­vi­lo se 49 kan­di­da­ta, a pri­ma­mo dva odje­lje­nja sa 65 mje­sta. Na smje­ru fi­zi­o­te­ra­pe­ut­ski teh­ni­čar pri­ja­vi­lo se 35, a za za­ni­ma­nje me­di­cin­ski i la­bo­ra­to­rij­ski teh­ni­čar 21. Na smje­ru me­di­cin­ski ko­zme­ti­čar pri­ja­vi­lo se 28 uče­ni­ka, ko­li­ko i upi­su­je­mo kon­kur­som. Na smje­ru zub­no-sto­ma­to­lo­ški teh­ni­čar pri­ja­vio se 21 uče­nik, a pri­ma se 28 sred­njo­ško­la­ca. Ima­mo već na smje­ru zdrav­stve­ni teh­ni­čar od­re­đe­ni broj kan­di­da­ta ko­ji su is­pod cr­te i mo­gu da po­dig­nu do­ku­men­ta ka­ko bi kon­ku­ri­sa­li za upis u dru­goj ško­li. Sva­kog da­na ob­ja­vlju­je­mo rang li­stu i svi kan­di­da­ti ima­ju pri­li­ku da pro­vje­re da li ima­ju do­volj­no bo­do­va za upis – re­kao je Ko­stić.
Di­rek­tor Sred­nje ele­ktro­teh­nič­ke ško­le „Va­so Ali­gru­dić” Ve­se­lin Pi­ću­rić ka­zao je za „Dan” da su se do sa­da pri­ja­vi­la 192 uče­ni­ka na šest smje­ro­va, a da upi­su­ju ukup­no 308 kan­di­da­ta u 11 odje­lje­nja. On je sa­op­štio da je po­sli­je dva da­na pre­da­je do­ku­me­na­ta po­pu­nje­no 28 mje­sta na smje­ro­vi­ma elek­tro­in­sta­la­ter i mon­ter elek­tron­ske ko­mu­ni­ka­cij­ske in­fra­stuk­tu­re za za­na­te ko­ji tra­ju tri go­di­ne.
– Naj­ve­će in­te­re­so­va­nje vla­da za smje­ro­ve elek­tro­teh­ni­čar za raz­voj veb i mo­bil­nih apli­ka­ci­je, gdje upi­su­je­mo dva odje­lje­nja sa 56 uče­ni­ka. U na­šoj ško­li bi­će upi­sa­na i tri odje­lje­nja za za­ni­ma­nje elek­tro­teh­ni­čar ra­ču­nar­skih si­ste­ma i mre­ža, dva odje­lje­nja elek­tro­teh­ni­čar ener­ge­ti­ke, kao i po jed­no odje­lje­nje na smje­ro­vi­ma elek­tro­teh­ni­čar elek­tron­skih ko­mu­ni­ka­ci­ja, teh­ni­čar me­ha­tro­ni­ke i elek­tro­te­hni­čar elek­tro­ni­ke – re­kao je Pi­ću­rić.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"