Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Branu mjesečna rata 86.000 eura * Milo gubi u drugom krugu * Poštene izbore da pripremi tehnička vlada * Optužili Miga da je oprao 100.000 dolara * Branu mjesečna rata 86.000 eura * Pudždemon za nezavisnost, Vila za „prekid vatre” * Nije baš dabar
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac:
Peti mart je dan prije četvrtog marta.

Vic Dana :)

Dva prijatelja se srijeću poslije mnogo godina i pričaju o dobrim starim vremenima. U jednom trenutku jedan pita drugoga:
Kakav ti je seksualni život?
Isti kao Koka-Kola.
Sjajno! Sladak i pjenušav, a tvoj?
Ni malo sličan tvom! Prije je bio normalan, onda je postao Lajt, a sada je Zero.

Žena se obraća mužu:
- Reci mi nešto da se osjetim kao žena.
- Nisi se dobro parkirala!

Koje riječi žene najviše mrze za vrijeme odličnog seksa?
- Dušo, stigao sam!

- Ne ličiš na sebe na ovoj fotografiji! Od kada je? - pita mladić djevojku.
- Od prije deset kilograma!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ŽIVOT SE VRAĆA U CRMNIČKO SELO KRNJICE, MJEŠTANI UZ POMOĆ DONATORA SAGRADILI LUČICU
Čunovi na sigurnom
Mještani zadovoljni urađenim Čunovi na sigurnom Za izgradnju male lučice veliku zahvalnost dugujemo poznatom barskom privredniku Minu Kalamperoviću, i izvođaču vrlo komplikovanih radova na marini i lukobranu Esu Salakoviću, ističe Milutin Vukić
BAR - Ži­vot se po­la­ko vra­ća u crm­nič­ko se­lo Kr­nji­ce. Ovih da­na mje­šta­ni su, uz po­moć do­na­to­ra, iz­gra­di­li ma­lu lu­či­cu-lu­ko­bran za svo­je bar­ke. Sta­ri ri­ba­ri iz ovog ri­bar­skog se­la ne­će vi­še stra­ho­va­ti od vje­tra i ta­la­sa, a kad na­do­đe Ska­dar­sko je­ze­ro pre­ba­ci­će svo­je ču­no­ve na si­gur­no. Se­lo je pre­ko sed­mi­ce pu­sto, ali za­to da­ni­ma vi­ken­da sve vi­še mje­šta­na do­la­zi. Po­je­di­ni od njih gra­de, ili su ogra­di­li no­ve ku­će. Osim ri­bar­stvom, ba­ve se i po­ljo­pri­vre­dom i vi­no­gra­dar­stvom.
Mje­šta­nin Mi­lu­tin Vu­kić pod­sje­ća da je ova ide­ja odav­no po­sto­ja­la, ali da su je tek ne­dav­no za­vr­ši­li. Ka­ko ka­že, du­gu­ju ve­li­ku za­hval­nost po­zna­tom bar­skom pri­vred­ni­ku Mi­nu Ka­lam­pe­ro­vi­ću, i iz­vo­đa­ču vr­lo kom­pli­ko­va­nih ra­do­va na ma­ri­ni i lu­ko­bra­nu Esu Sa­la­ko­vi­ću.
- Ka­lam­pe­ro­vić gra­di ben­zin­sku pum­pu u Vir­pa­za­ru. Sre­li smo se je­dan dan, i ja ga upi­tam da li bi nam po­mo­gao oko iz­gad­nje te ma­le lu­či­ce-lu­ko­bra­na. On mi je od­go­vo­rio: „Že­lim da bu­dem od­go­vo­ran i do­bar kom­ši­ja, do­ći ću da vi­dim ka­ko to iz­gle­da”. I do­šao je ubr­zo sa Sa­la­ko­vi­ćem u se­lo. Po­gle­da­li su i na­šlo se rJe­še­nje. Sam je uče­stvo­vao fi­nan­sij­skim sred­stvi­ma, a Sa­la­ko­vić je sa rad­ni­ci­ma ostao da ra­di. Žu­ri­lo se sa ra­do­vi­ma, jer je ni­vo je­ze­ra pao, i to nam je zbog ra­do­va od­go­va­ra­lo. Ono što se ovih da­na za­pa­ža je ma­li ni­vo vo­de je­ze­ra, ko­ji ni­je za­bi­lje­žen od 1946. go­di­ne - ka­že Vu­kić, na­gla­ša­va­ju­ći da je po­sao bio obi­man, da je tre­ba­lo sred­sta­va, ali da su se se­lja­ni oda­zva­li kao ni­ka­da do­sad i sva­ko je dao ono­li­ko ko­li­ko je tre­ba­lo da se po­sao pri­ve­de kra­ju.
- Ovo su po­ku­ša­va­li da na­pra­ve ge­ne­ra­ci­ja­ma, ali eto na­ma je pri­pa­lo da po­sao do­ve­de­mo do kra­ja. Ne­ki na­ši mje­šta­ni su za­i­sta pu­no po­mo­gli, ali ne že­le da se po­mi­nju nji­ho­va ime­na. Na­sto­ji­mo da ura­di­mo i sta­zu od ku­ća pre­ma ma­ri­ni i da po­sta­vi­mo ra­svje­tu. Ovo je ve­li­ki po­sao, jer će na­ši čam­ci, od ko­jih ne­ke od po­ro­di­ca ži­ve, bi­ti vi­še bez­bjed­ni- is­ti­če Vu­kić.
I ka­ko to do­li­ku­je, ni­je iz­o­sta­lo ni po­zna­to crm­nič­ko go­sto­prim­stvo. Mje­šta­ni su spre­mi­li obi­lat ru­čak, na ko­jem su bi­li svi oni ko­ji su na bi­lo ko­ji na­čin po­mo­gli iz­grad­nju ma­ri­ne. Uz cr­no vi­no i ra­ki­ju mje­šta­ni­na Ra­da Mar­ko­vi­ća, dru­že­nje je na­sta­vlje­no uz že­lju svih da se fo­to­gra­fi­šu za­jed­no, i da im ta sli­ka osta­ne kao uspo­me­na na is­pu­nje­nu že­lju ge­ne­ra­ci­ja­ma da se obez­bi­je­de nji­ho­ve bar­ke. D.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"