Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada smjenjuje Pejovića * Osumnjičeni za kupovinu glasova finansirao DPS * U igri i pomilovanje * Odluka u roku od 15 dana * Niko nas neće moći zaustaviti * Politikantstvo * Kontrola vlasti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DUŠAN SLIJEPČEVIĆ, FUNKCIONER UJEDINjENE CG:
Vrijedi pregovarati samo oko jednog kandidata opozicije na predsjedničkim izborima, a dogovarati dva je isto kao i dogovoriti pet.

Vic Dana :)

– Čini mi se da si ti lud!
– Ne!
– Šta ne?
– Ne čini ti se!

Pita neki prolaznik čovjeka:
– Kako se ide u Kovin?
– Samo skreneš! - odgovori mu ovaj.

Pričaju dva poznanika:
– Kako je kod vas u firmi?
– K`o u VIP-u!
– Opa, pa to znači da su vam dobre plate?
– Ma jok, nula dinara po minutu!

Milojko pita Radojicu:
– Pobratime, jesi li svraćao u onu novu kafanu?
Radojica će na to:
– Šta svraćao, ... povraćao.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni STARA TVRĐAVA U ŽUPI NIKŠIĆKOJ BIĆE RESTAURIRANA
Za Volticu opredijeljeno 50.000 eura
Za Volticu opredijeljeno 50.000 eura
Pred­stav­ni­ci Cen­tra za kon­zer­va­ci­ju i ar­he­o­lo­gi­ju Cr­ne Go­re pri­je ne­ko­li­ko da­na ob­i­šli su sta­ru tvr­đa­vu, ku­lu Vol­ti­cu u žup­skom Sta­rom Se­lu. Utvr­đe­nje ko­je je 1854. go­di­ne sa­gra­dio knjaz Da­ni­lo uvr­šte­no je u pro­je­kat kon­zer­va­tor­skih is­tra­ži­va­nja, iz­ra­de kon­zer­va­tor­skog pro­jek­ta i spro­vo­đe­nje pr­ve fa­ze kon­zer­va­tor­skih ra­do­va ko­je re­a­li­zu­je Mi­ni­star­stvo kul­tu­re. Ini­ci­ja­ti­vu za ob­no­vu Vol­ti­ce pri­je dvi­je go­di­ne po­kre­nu­li su Mje­sna za­jed­ni­ca Žu­pa i ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja „Žu­pa u sr­cu” jer je obje­kat zbog ne­bri­ge u ru­i­ni­ra­nom sta­nju.
– Bu­dže­tom je za ovu go­di­nu pred­vi­đe­no 50 hi­lja­da eura, ali je vi­še ne­go iz­vje­sno da će po­sao ko­šta­ti mno­go vi­še jer je obje­kat ko­ji je od 1955. go­di­ne pod za­šti­tom dr­ža­ve u vr­lo lo­šem sta­nju – na­ve­li su iz NVO „Žu­pa u sr­cu” do­da­ju­ći da su pr­vi kon­kret­ni ko­ra­ci u ci­lju re­sta­u­ra­ci­je ku­le na­pra­vlje­ni la­ni ka­da je Žu­pu po­sje­tio pot­pred­sjed­nik Vla­de Mi­lu­tin Si­mo­vić.
Vol­ti­ca je u vri­je­me knja­za Da­ni­la slu­ži­la i za pre­go­vo­re s Tur­ci­ma, a ka­da je na­stu­pi­lo raz­gra­ni­če­nje s Tur­skom za­hva­lju­ju­ći toj ku­li Žu­pa je ušla u sa­stav Cr­ne Go­re. Kralj Ni­ko­la ju je kra­jem 19. vi­je­kla po­klo­nio Gru­ji­ci Sto­ja­no­vi­ću zbog za­slu­ga pri­li­kom oslo­bo­đe­nja Ba­ra. Sto­ja­no­vi­ći su gor­nji dio objek­ta  kroz ge­ne­ra­ci­je ko­ri­sti­li za sta­no­va­nje, po­tom i za sto­ku, ali su še­zde­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka ise­lje­ni. Dr­ža­va je ta­da izr­ši­la ob­no­vu Vol­ti­ce i sta­vi­la je pod svo­ju za­šti­tu.
B.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"