Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORPUCIJE POKRENULA POSTUPAK Istraga protiv Siniše Malog Iz Agencije su naveli da je provjerom službene evidencije utvrđeno da Mali nije prijavio da zastupa privredno društvo sa privatnim kapitalom registrovano u inostranstvu, a ni prihode od obavljanja te funkcije
Agen­ci­ja za bor­bu pro­tiv ko­rup­ci­je po­kre­nu­la je po­stu­pak pro­vje­re ka­ko bi utvr­di­la da li je gra­do­na­čel­nik Be­o­gra­da Si­ni­ša Ma­li pre­kr­šio za­kon isto­vre­me­no oba­vlja­ju­ći dvi­je funk­ci­je – gra­do­na­čel­ni­ka i di­rek­to­ra „of­šor” kom­pa­ni­je sa De­vi­čan­skih ostr­va.
Iz Agen­ci­ji su na­ve­li da je pro­vje­rom slu­žbe­ne evi­den­ci­je utvr­đe­no da Ma­li ni­je pri­ja­vio da za­stu­pa pri­vred­no dru­štvo sa pri­vat­nim ka­pi­ta­lom re­gi­stro­va­no u ino­stran­stvu, a ni pri­ho­de od oba­vlja­nja te funk­ci­je.
Na­ja­vlju­ju da će u za­ko­nom pro­pi­sa­nom po­stup­ku pro­vje­ri­ti da li je u tom slu­ča­ju po­vri­je­đen za­kon, kao i tač­nost i pot­pu­nost po­da­ta­ka iz iz­vje­šta­ja o imo­vi­ni i pri­ho­di­ma ko­je je gra­do­na­čel­nik Be­o­gra­da pod­nio Agen­ci­ji.
U Agen­ci­ji je re­če­no da pred­u­zi­ma­ju sve mje­re iz nji­ho­ve nad­le­žno­sti, te da od svih dru­gih nad­le­žnih dr­žav­nih or­ga­na oče­ku­ju što efi­ka­sni­je po­stu­pa­nje u ci­lju ot­kla­nja­nja sum­nje u na­vod­no ne­za­ko­ni­to po­stu­pa­nje gra­do­na­čel­ni­ka Be­o­gra­da ili pro­ce­su­i­ra­nja tog slu­ča­ja uko­li­ko se sum­nje po­tvr­de.
Uko­li­ko je oba­vljao funk­ci­ju za­stu­pa­nja bi­lo kog pri­vred­nog dru­štva sa pri­vat­nim ka­pi­ta­lom u ze­mlji ili ino­stran­stvu, gra­do­na­čel­nik je bio du­žan da u tre­nut­ku stu­pa­nja na tu funk­ci­ju pre­sta­ne sa tim ak­tiv­no­sti­ma.
Ka­ko na­vo­de, Za­ko­nom o Agen­ci­ji za bor­bu pro­tiv ko­rup­ci­je pro­pi­sa­na je za­bra­na funk­ci­o­ne­ru či­ja funk­ci­ja zah­ti­je­va rad sa pu­nim rad­nim vre­me­nom ili stal­ni rad da oba­vlja funk­ci­ju upra­vlja­nja, nad­zo­ra ili za­stu­pa­nja pri­vat­nog ka­pi­ta­la u pri­vred­nom dru­štvu, pri­vat­noj usta­no­vi ili dru­gom pri­vat­nom prav­nom li­cu.
Za tu ka­te­go­ri­ju funk­ci­o­ne­ra za­bra­na va­ži od tre­nut­ka stu­pa­nja na funk­ci­ju to­kom ci­je­log man­da­ta.
Ta­ko­đe, iz Agen­ci­je pod­sje­ća­ju i da je za­ko­nom pro­pi­sa­no ko­je je sve po­dat­ke funk­ci­o­ner du­žan da pri­ja­vi u svom iz­vje­šta­ju o imo­vi­ni i pri­ho­di­ma.
Agen­ci­ja je Po­re­skoj upra­vi uka­za­la na to da je pro­vje­ra­ma utvr­đe­no da je ukup­na vri­jed­nost imo­vi­ne po­re­skog ob­ve­zni­ka Si­ni­še Ma­log u ze­mlji i ino­stran­stvu, 1. ja­nu­a­ra 2013, ve­ća od 35.000.000 di­na­ra, zbog če­ga je ime­no­va­ni imao oba­ve­zu da naj­ka­sni­je do 30. ju­na 2013. pod­ne­se in­for­ma­tiv­nu po­re­sku pri­ja­vu.
Me­đu­tim, iz Agen­ci­ja na­vo­de da ne­ma­ju in­for­ma­ci­ju o to­me da li je ura­đe­na una­kr­sna pro­cje­na nje­go­ve imo­vi­ne i pri­ho­da.
Na pi­ta­nje da li je gra­do­na­čel­nik Be­o­gra­da Agen­ci­ji pri­ja­vio da po­sje­du­je ne­kret­ni­ne u Bu­gar­skoj i ko­je, iz te in­sti­tu­ci­je ka­žu da je Ma­li u iz­vje­šta­ju o imo­vi­ni i pri­ho­di­ma pri­ja­vio po­dat­ke o svom vla­sni­štvu nad jed­nom ne­po­kret­no­šću (sta­nom) u Bu­gar­skoj.M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"