Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
10/07/2024 u 08:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su upozorili vozače da su duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje svih pravila saobraćaja.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta biti obezbjeđeno slobodno saobraćanje.

Saobraćaj na putu Poda – Berane obustavljen je za sve vrste vozila od osam do 11 i od 14 do 17 sati, zbog rekonstrukcije.

Saobraćaj na reginalnom putu R-18 Pljevlja – Gradac – Šula će zbog asfaltiranja za sva vozila biti obustavljen od 11 do 13 sati.

Na magistralnom putu M-6, dionica Đurdjevića Tara – Žabljak, saobraćaj će biti povremeno obustavljen najduže 30 minuta, od sedam do 17 sati, zbog radova na dalekovodu.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dijelu puta Nikšić-Kuside saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a povremeno je totalno obustavljen ne duže od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični.

U mjestu Sokolovina saobraćaj obustavljen za sva vozila

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

U tunelu Budoš vozila će od 21 do pet sati saobraćati naizmjenično zbog radova na rasvjeti.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na magistralnom putu Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog adaptacije trotoara saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Iz AMSCG su naveli da je do 15. septembra zabranjen saobraćaj teretnih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, svakim danom od 17 do 22 sata, na magistralnom putu Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat (Krtolska raskrsnica)-Budva-Bar-Ulcinj – Granični prelaz (GP) Sukobin.

Saobraćaj će za teretna vozila u istom terminu biti zabranjen i na magistralnim putevima Podgorica-Sotonići-Petrovac i Podgorica–Mioska–Kolašin, kao i na putu Podgorica – Cetinje – Budva.

Teretna motorna vozila, kako je saopšteno, neće moći da saobraćaju do 15. septembra ni regionalnim putevima Kotor – Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje, i R-29, dionica Bar 2. – (tunel “Ćafe”, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kamenički most – Krute u opštini Ulcinj.

Navodi se da se do 15. septembra zabranjuje saobraćaj autobusa kategorije M2 i M3 (laki i teški autobusi i takozvana kombi vozila) i kampera, svakim danom na dionicama nekoliko regionalnih puteva.

Saobraćaj će za ta vozila biti zabranjen na dionici regionalnog puta R-1 od mjesta Krstac (raskrsnica sa R-25), u opštini Cetinje do mjesta Trojica-Kotor (raskrsnica sa M-1), iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.

Dodaje se da će za autobuse saobraćaj biti zabranjen i na putu R-29, na dionici Bar 2 - (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) do mjesta Kamenički most-Krute, u oba smjera, osim autobusa koji obavljaju javni gradski prevoz putnika.

Kako se dodaje, autobusi neće saobraćati ni na putu R-25 na dionici Medjuvršje-Lovćen od parkinga do Mauzoleja u oba smjera.

Iz AMSCG su istakli da se zabrana ne odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza, za održavanje puteva i ptt instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase, za hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu i vozila koja transportuju vodu i opasne materije na dijelu puta od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jul 2024 08:07