За Мартинићки пут 400.000 еура / -Д.Љ.
24/11/2021 u 07:57 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булевар у Даниловграду готов прије рока

У капитални буџет ушла је и изградња кружног тока код Дома здравља, за који је опредијељено преко 206.000 еура, навела је Зорица Ковачевић

У државном буџету за наредну годину нашло се неколико капиталних пројеката општине Даниловград. Како је навела Зорица Ковачевић, предсједница општине, пројекти су добили подршку јер је Општина веома брижно радила на изради пројектне документације.

-Оно што је најважније предвиђено за путну инфраструктуру јесте завршетак булевара са четири траке. Комплетан износ се нашао у капиталном буџету, а износи преко 26 милиона. На састанку који сам имала јуче у Управи јавних радова и са директором Дирекције за саобраћај добила сам информацију да ће булевар бити завршен прије предвиђеног уговореног рока што нас радује. У капитални буџет ушла је и изградња кружног тока код Дома здравља за који је опредијељено преко 206.000 еура. Наредне године предвиђена је и санација клизишта у мјесту Шобајићи код Манастира Острог и ту је урађена пројектна документација. Замолили смо Управу јавних радова да она буде носилац пројекта како бисмо обезбиједили извођача, који има све лиценце за такву санацију клизишта. Усагласили смо се да у наредном периоду обезбиједимо и додатна средства да би још једно клизиште ријешили током наредне године – казала је Ковачевић.

Очекивали више средстава за Мартинићки пут

Ковачевић је истакла да је очекивала да ће за изградњу Мартинићког пута за наредну годину бити опредијељено више средстава.

-Државним буџетом предвиђено је 400.000 еура. Ту смо очекивали више средстава, а у разговору са директором Управе јавних радова добили смо информацију да се могу обезбиједити и додатна средства уколико радови буду текли планираном динамиком у наредној години, што нас посебно радује. Инвестиција је вриједна три милиона – казала је предсједница општине.

Она је истакла да је Управа за жељезницу буџетом за 2022. годину кандидовала два пројекта, изградњу приступног пута за пругу Никшић-Подгорица, путни правац Секулићи-Ждребаоник и изградњу подвожњака у Пажићима, како би се ријешио проблем преласка за велики дио становника који гравитирају том мјесту.

- Буџетом је предвиђено 725.000 што није довољно, али јесте да се уради приступни пут према Секулићима и додатна саобраћајница од Лалевића до Пажића. Тендер за изградњу саобраћајнице Секулићи-Ждребаоник је одрађен и у току је потписивање уговора. Очекујемо да ће фирма "Црнагорапут" која је добила посао у износу од 480.000 кренути у изградњу. Добили смо увјеравање да ће почети и израда пројектне документације за повезивање булевара са четири траке с кружним током у Спужу – истакла је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:30