Sa susreta FRAMOGA sa predstavnicima opštine BAR / - OPšTINA BAR
08/05/2024 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Delegacija Framoga u posjeti barskoj opštini: Gosti iz Njemačke dobrodošli u Bar

Delegaciju franačko-crnogorskog društva “FRAMOG”, koju je predvodila Lola Mugoša, su primili potpredsjednici Opštine Bar Tanja Spičanović i Damir Rašketić kao i menadžerka Opštine Stanislava Tanja Bardić, a prisutne je pozdravio i predsjednik Opštine Dušan Raičević.

Sastanak predstavlja nastavak dvodecenijske plodonosne saradnje između Opštine i Društva koje je osnovao Baranin Ljubo Dabović, veliki patriota koji je uprkos životu u Njemačkoj, čvrsto nastojao očuvati veze naših iseljenika sa Crnom Gorom.

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović je istakla da ovo društvo predstavlja važnu sponu sa ljudima koji su svoj dom našli u Njemačkoj ali su ostali vezani svojim porijeklom i sentimentom za svoju maticu Crnu Goru. Spičanović je dodala da se radi o organizaciji koja je u mnogo navrata pokazala dobročinstvo i filantropski duh prema Crnoj Gori i pogotovo prema Baru, i skazala zahvalnost za prepoznavanje potreba lokalne zajednice naročito u domenu podsticanja društveno korisnih aktivnosti kao što su donacije Crvenom krstu, saradnja sa izviđačkim odredom “24. novembar” i Caritasom Barske nadbiskupije.

Spičanović je kazala da ovaj sastanak predstavlja dobru osnovu za saradnju, razmjenu ideja i valorizaciju potencijala koje Bar kao turističko mjesto sa dvije obale nudi.

Predsjednica Framog-a Lola Mugoša iskazala veliko zadovoljstvo zbog realizacije sastanka dodajući da će se posjetiocima iz Njemačke Bar sigurno dopasti zbog svojih prirodnih ljepota ali i zbog topline i gostoprimstva ljudi u Baru, što, kako kaže Mugoša, oni jako vole.

Mugoša je dodala da je lijep osjećaj biti opet u Baru i u Crnoj Gori, koja joj, kako kaže, uvijek nedostaje, i gdje su uvijek bili lijepo primljeni.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je iskoristio priliku da naglasi važnost saradnje Opštine Bar sa udruženjem FRAMOG i SR Njemačkom na putu Crne Gore da postane naredna članica EU, dodajući da se na ovaj način šalje jasna poruka građanima Njemačke da su dobrodošli u Crnu Goru i u Bar, u koji se, kako kaže, preko 200 njemačkih porodica doselilo i započelo svoje biznise.

Sastanak je bio prilika da se razmotre mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti održivog razvoja, poljoprivrede i posebno turizma kao strateške grane razvoja za Bar i Crnu Goru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:07