/ FOTO: HTTPS://BARINFO.ME
16/09/2022 u 16:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dio Starog Bara u strahu od nove bujice i poplave

Naime, prije nekoliko dana, kad su ovaj dio Crne Gore pogodile obilne kiše, objekti Karađuzovića, Šikmanovića, Bajramovića našli su se pod vodom

Redakciji Radio Bar i Bar Infa obratili su se žitelji dijela Starog Bara, koji, kako ističu, žive u strahu od nove bujice i potapanja objekata. Naime, prije nekoliko dana, kad su ovaj dio Crne Gore pogodile obilne kiše, objekti Karađuzovića, Šikmanovića, Bajramovića našli su se pod vodom. Jezero nasred naselja zadržalo se do večernjih sati, piše Bar Info.

"Još od turskog vremena, na ovom području su atmosferske vode odlazile kanalima u Bokli potok, i niko od mještana ne pamti da se ovako nešto dogodilo. Mi to povezujemo sa činjenicom da su, obnavljajući kaldrmu, izvođači radova zatvorili kanale i stavili cijevi koje imaju mnogo manju propusnu noć", kaže za Bar Info Agron Karađuzović, jedan od vlasnika najstarije poslastičare u Baru, u koju je prije nekoliko dana prodrla voda i načinila materijalnu štetu.

Kako kaže, sva voda koja kaldrmom silazi od starog grada sada završava na dnu ulice jer nema načina da istekne: "Ili je odvod začepljen ili zatvoren, ili jednostavno cijevi nemaju propusnu moć koliku je imao stari kanal".

Agron potencira da se problem pojavio nakon rekonstrukcije kaldrme, ali i to da strahuju od narednih padavina i bujica.

"Žalili smo se Komunalnom preduzeću i Vodovodu, ali su i jedni i drugi rekli da to nije njihova nadležnost. Objasnili su nam da, tek kad se poplava desi, treba da kontaktiramo Komunalnu policiju koja će izaći na lice mjesta, napraviti zapisnik i preduzeti dalje mjere. A nama ostaje da čekamo novu poplavu bez ikakve mogućnosti da reagujemo", zaključio je Agron Karađuzović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2022 14:26