Donatorski bal pod maskama Rotari kluba Kotor / - ROTARI KLUB KOTOR
18/02/2024 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Donatorski bal pod maskama Rotari kluba Kotor: Prikupljeno 5.000 eura

Prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku medicinske opreme za rehabilitaciju sportista u okviru akcije "Zajedno do Pariza 2024"

Tradicionalni donatorski Bal pod maskama u organizaciji Rotari kluba Kotor održan je u petak u svečanoj sali Poslovnog centra "Vukšić" u disko stilu, saopšteno je iz ove humanitarne organizacije.

- Rotari Bal pod maskama je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku medicinske opreme za rehabilitaciju sportista u okviru akcije "Zajedno do Pariza 2024". Zahvaljujući učešću članova Rotari kluba Kotor, rotarijanaca iz gostujućih klubova i prijatelja Rotarija, prodaji lutrije i aukciji sportskih rekvizita kao i pojedinačnim donacijama  ALL-ING d.o.o. Kotor, RK Budva, RK Bar, RK Ulcinj, RK Pljevlja i RK Dubrovnik, prikupljeno je 5.000 eura - naveli su iz Rotari kluba Kotor.

image
- ROTARI KLUB KOTOR

Događaju je prisustvovao dolazeći guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Veliša Stamatović, rotarijanci iz Hrvatske, Albanije i Srbije: RK Skadar, RK Dubrovnik, RK Kaštela, RK Mihailo Pupin Pančevo, RK Beograd Skadarlija, RK Beograd Metropolitan i RK Valjevo. 

Na aukciji održanoj u okviru Donatorskog bala pod maskama otkupljeni su neki od najdragocjenijih sportskih rekvizita. 

- Zastavu Crne Gore sa Olimpijskih igara iz Tokija otkupio je predsjednik RC Bar Stevan Milošević. Dolazeći Distriktni guverner Veliša Stamatović otkupio je putnu torbu koji su nosili jugoslovenski sportisti na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, poklon Mirka Vičevića, člana vaterpolo reprezentacije koja je tada osvojila zlato - navode iz Rotari kluba.

image
- ROTARI KLUB KOTOR

Past predsjednica RK Kotor Aleksandra Vučković Otašević otkupila je vaterpolo kapicu, poklon Nenada Vukanića, vaterpolo reprezentativca YU,  koju je nosio na Evrpskom prvenstvu u Budimpešti 2001, kada je reprezentacija osvojila zlatnu medalju.

image
- ROTARI KLUB KOTOR

Kotorski Rotarijanci ovom prilikom su ugostili i brojne predstavnike privrednih društava, banki i institucija iz Crne Gore koji godinama unazad podržavaju svojim donacijama akcije kluba. 

Za dobru atmosferu bili su zaduženi "Disco magic band" iz Hrvatske.

image
- ROTARI KLUB KOTOR

Za goste Donatorskog bala pod maskama juče je organizovan obilazak starog grada Kotora, učešće na karnevalskoj tomboli i obilazak Gospe od Škrpjela.

- Akciju “Zajedno do Pariza 2024” Rotari klub Kotor započeo je prošle godine u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom s ciljem nabavke savremene medicinske opreme za rehabilitaciju sportskih povreda koje će biti na raspolaganju svim sportistima iz Crne Gore koji učestvuju na medjunarodnim i domaćim takmičenjima - naveli su iz Rotari kluba Kotor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 12:01