Nikola Đurašković i Stefan Dimitrov / Prijestonica
24/01/2024 u 12:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković-Dimitrov: Unaprijediti odnose sa Bugarskom u turizmu i ekonomiji

Đurašković je naveo da su tradicionalno dobri odnosi dvije države dodatno ojačani 2007. godine potpisivanjem Protokola o saradnji između Prijestonice Cetinje i Opštine Veliko Trnovo

Crna Gora i Bugarska imaju dobre bilateralne odnose sa potencijalom za dalje unapređenje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u turizmu i ekonomiji, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i bugarski ambasador u Podgorici Stefan Dimitrov.

Đurašković je, kako je saopšteno iz njegove Kancelarije za odnose sa javnošću, informisao Dimitrova o aktivnostima lokalne uprave i planovima za naredni period.

On je naveo da su tradicionalno dobri odnosi dvije države dodatno ojačani 2007. godine potpisivanjem Protokola o saradnji između Prijestonice Cetinje i Opštine Veliko Trnovo.

Dimitrov je rekao da je spreman za saradnju u oblastima kulture i turizma i kazao da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju dvije zemlje koja ima ogroman potencijal.

Sa sastanka je poručeno da Crna Gora i Bugarska dijele spoljnopolitičke prioritete, uspješno sarađuju u okviru NATO struktura, a Bugarska je od obnove nezavisnosti našoj državi pružala kontinuiranu podršku u evropskim integracijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 12:09