Nikola Đurašković i Bariš Kalkavan / - PRIJESTONICA
21/02/2024 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković-Kalkavan: Zahvalni smo za podršku koju Turska pruža Crnoj Gori

Republika Turska je za Crnu Goru zemlja partner i prijatelj, i uvjeren sam da će u narednom periodu obje strane dati puni doprinos ka produbljivanju saradnje na brojnim poljima, kazao je Đurašković

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana.

- Zahvalni smo za podršku koju Turska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu - kazao je Đurašković.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, kao i novim vidovima saradnje. Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i spremnost da se dobri odnosi unaprijede i nađu modeli za poboljšanje bilateralne saradnje.

Đurašković je informisao ambasadora o ključnim projektima nove gradske uprave među kojima su izgradnja žičare Lovćen-Cetinje, izgradnja hotela Lokanda i razvoj poslovnih zona Zagrablje i gornji Obod.

- Republika Turska je za Crnu Goru zemlja partner i prijatelj, i uvjeren sam da će u narednom periodu obje strane dati puni doprinos ka produbljivanju saradnje na brojnim poljima - kazao je Đurašković.

image

Đurašković i Kalkavan

- PRIJESTONICA

Kalkavan je kazao da u Crnoj Gori trenutno boravi više od 12.000 turskih državljana, te da su turski privrednici zainteresovani za poslovanje na Cetinju. Najavio je izgradnju industrijske zone u Crnoj Gori i posjetu investitora iz Turske Cetinju.

- Neophodno je razviti kulturni turizam i zahvaljujem Prijestonici Cetinje za podršku nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku - kazao je Kalkavan.

Sagovornici su zaključili da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu te da ne sumnjaju u pozitivne rezultate, imajući u vidu obostrano interesovanje, korisne inicijative, dobro razumijevanje i zajedničke ciljeve.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:49