Evropski tim za Nikšić / - DPS
20/05/2024 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropski tim za Nikšić: Nadležni da zaustave pravnu anarhiju u Agenciji za projektovanje i planiranje

Nakon donošenja niza neustavnih i nezakonitih akata u procesu transformacije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, na koje smo upozoravali na sjednicama Skupštine, ali i podnijeli Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Ustavnom sudu, sada pozivamo nadležno Ministarstvo finansija da hitno zaustavi pravno nasilje koje se sprovodi od strane direktorice Agencije i lokalne vlasti u Nikšiću, saopštio je Klub odbornika Evropski tim za Nikšić.

Kako su istakli, uprkos svim upozorenjima da ne postupaju u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom, direktorica i lokalna vlast ne odustaju od nasilnog transformisanja Agencije u DOO.

- Zato tražimo od Ministarstva finansija, koje je nadležno za Centralni registar privrednih subjekata, pa samim tim i registraciju ovog preduzeća, da u komunikaciji sa drugim nadležnim organima izvrši detaljnu provjeru dokumenata koja su im dostavljena, jer se radi o nezakonitim, neustavnim i falsifikovanim dokumentima - navode iz nikšićkog DPS-a.

Navode da kad kažu falsifikovanim, prije svega misle na licencu Agencije za projektovanje i planiranje, koja nije validna, imajući u vidu da jedan od službenika, na osnovu čije licence je dobijena i licenca za Agenciju, već duži period ne radi u Agenciji, već u Solar gradnji. To dalje, kako kažu, znači da Agencija nema validnu licencu, a to ujedno ukazuje na to da rukovodstvo Agencije lažira validnost licence.

- Ovo bezakonje koje se dešava u Agenciji je samo nastavak niza nezakonitosti, počev od toga da sama direktorica protivzakonito obavlja funkciju i bespravno u ime Agencije potpisuje sve akte i predstavlja istu.

Zaključno, tražimo hitno izjašnjenje nadležnih ministarstava, pri čemu mislimo na Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković, Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kojim rukovodi Janko Odović, i Ministarstva javne uprave, koje bi se trebalo zainteresovati za položaj zaposlenih, kao i Inženjerske komore i Centralnog registra privrednih subjekata u vezi sa procesom transformacije i registracije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, koji je podvlačimo još jednom, nezakonit i neustavan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:23