Dani vina i ukljeve / - FOTO: OPšTINA BAR
10/03/2024 u 13:48 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Festival vina i ukljeve: Vukićeviću i Rajkoviću glavne nagrade

Drugog dana Festivala vina i ukljeve u Vripazaru, uručene su medalje proizvođačima najboljih vina u tri kategorije.

Nagrade je dobitnicima uručila sekretarka Sekretarijata za privredu Opštine Bar Marina Trceta.

Glavne nagrade festivala za najbolje ocijenjeno vino, koju čine medalja, pehar i diploma pripala je Filipu Vukićeviću, dok je nagrada za najbolje crmničko vino pripala Milošu Rajkoviću.

Bronzane medalje u kategoriji crvenih vina osvojili su Branko Mijović, kome su pripala dva odličja, Vinarija „Jokić“, a dvije bronzane medalje osvojila je i Vinarija „Knjaz“. U kategoriji crvenih vina, srebrne medalje pripale su Nenadu Lekoviću, Branko Mijović, Tomo Medigović, Vinarija „Klisić“ i Miloš Rajković. Zlatne medalje u ovoj kategoriji pripale su Filipu Vukićeviću, Vinarija „Racković“, Vuk Ćetković.

U kategoriji bijelih vina, bronzanu medalju osvojili su Vinarija „Klisić“, Mladen Đukanović, Tomo Medigović. Srebrne medalje u istoj kategoriji osvojili su Vuk Ćetković, Vinarija „Klisić“, Vinarija „Racković“, dok je zlatnu medalju osvojio Miloš Rajković.

U kategoriji roze vina bronzane medalje osvojili su Vinarija „Vukićević“, Vinarija „Racković“, Tomo Medigović. Srebrne medalje u istoj kategoriji osvojili su Vuk Ćetković, Dušan Đukanović, Budimir Miranović, Vinarija „Klisić“.

Komisija u sastavu Sanja Radonjić, tehnolog, predsjednica Komisije, prof dr Radmila Pajović Šćepanović, Danijela Zuber, doc dr Danijela Raičević, Jelena Đaković i Bojan Gašović su pred sobom imali 35 uzoraka vina, prijavljenih za nagrade 26. Festivala vina i ukljeve.

I drugog dana festivala upriličen je bogat gastronomski, kulturno-zabavni i umjetnički program, koji je izazvao interesovanje posjetilaca iz brojnih crnogorskih opština. Nakon dodjele nagrade, upriličen je koncert pop pjevačice Eme Čivović, kao i Kneza. Festival će biti završen nastupom Cuba benda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:09