Aleksandra Grgurović, predsjednik Opštine Danilovgrad / - DEJAN LOPICIC
17/05/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Grgurović: Martinići dobijaju put kakav zaslužuju, ovo će biti istorijska godina za Danilovgrad

Povodom početka rekonstrukcije Martinićkog puta radove su obišli predstavnici Opštine Danilovgrad.

Riječ o projektu vrijednom 5,41 miliona eura, a rok za završetak radova na ovoj 8,6 kilometara dugoj dionici Pažići-Spuž-Stologlav, su sedam mjeseci od njihovog početka.

- Nakon jednog mukotrpnog rada, obezbjeđivanja sredstava za eksproprijaciju, za izvođenje novog projekta, revizije, izbora novog izvođača radova, novog stručnog nadzora koji je uveo izvođača u posao. Projekat se radi iz dvije faze, prve faze Burum-Ljutotuk koja je u dužini 5,1 kilometar, gdje nam je skoro gotova eksproprijacija, imamo nekih određenih izmjena u projektu. Imamo i drugu fazu gdje je krenula eksproprijacija, gdje ima nekih više od 100 vlasnika nepokretnosti. Sve rješavamo u hodu. Vjerujemo da ćemo za vrijeme dok budemo završili prvu fazu, koja je maltene dvije trećine puta, riješiti probleme sa eksproprijacijom puta - naveo je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

image

Rekonstrukcija puta Pažići-Spuž-Stologlav

- DEJAN LOPICIC

Kao novi izvođač barska kompanija "Putevi Bar" radi rekonstrukciju Martinićkog puta, ugovor o tom poslu sa Opštinom Danilovgrad potpisali su 26. marta.

- To je ozbiljna firma, a ako se stvore povoljni uslovi mislim da će sedam mjeseci biti dovoljno za završetak radova. To je firma koja nije sama u ovom poslu, imaju izuzetne reference za određene poslove, ja sam izuzetno zadovoljan. Imamo stručni nadzor koji kontroliše radove, imamo nadzor ispred opštine, imaćemo jedan dinamički plan da na svakih 15 dana provjeravamo šta se odradilo. Imaćemo nova autobuska stajališta, u dijelu Burum – Spuž imamo trotoar sa obje strane, cijelom dužinom će biti trotoar sa jedne strane, riješene probleme atmosferske kanalizije u dijelu Burum – Spuž, takođe se radi kompletna nova hidrotehnika. Vjerujem da će građani Martinića dobiti put kakav zaslužuju - naveo je Grgurović.

Nadu da će ovaj put biti zamajac razvitka čitavog ovog kraja istakao je predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad, Predrag Pajović.

- Ako uzmemo u obzir da je oko 110.000 turista posjetilo manastir Ostrog u ovoj godini, to vam dovoljno pokazuje kolika će frekvencija biti i koliko će se razvijati vjerski turizam i koliko će to naročito imati značaja za Spuž i ovaj dio Martinića. Kvalitet života će biti na većem nivou, jer će dionica od centra Podgorice do Martinića u ovom dijelu biti od deset do 15 minuta - naveo je Pajović.

Veliko zadovoljstvo zbog konačnog početka radova izrazili su i mještani.

- Mogu vam reći da je ovo veoma značajan projekat, ne samo za Bjelopavliće i opštinu Danilovgrad, već uopšte za Crnu Goru. Ova sadašnja vlast je sad uspjela da osigura sredstva kako bi ovaj projekat bio doveden do kraja - naveo je mještanin Žarko Tomašević.

- Građani će ovim projektom dobiti jedan kvalitetan i bezbjedan put. Više smo nego zadovoljni, građani moraju da iskažu zadovoljstvo što ćemo nakon niza godina dobiti kvalitetan put - dodao je mještanin Milo Perović.

image

Počela rekonstrukcija Martinićkog puta

- DEJAN LOPICIC

Opština Danilovgrad osim ove kapitalne investicije, radi i na drugim infrastrukturnim projektima.

- Možemo da najavimo da Opština Danilovgrad trenutno ima veliki investicioni zamah, otvoren je tender za izvođenje radova na putu Studeno, gdje radimo proširenje puta radi sigurnosti nekih krivina. Otvorili smo tender koji će biti zatvoren 31. maja, gdje ćemo izabrati izvođača za prvu dionicu od pola miliona eura. Imamo jednu dionicu prema manastiru Ostrog, između gornjeg i donjeg manastira. Imamo niz projekata koje pripremamo, koje radimo, tako da mogu da kažem da je ova godina istorijska za Danilovgrad - poručio je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jun 2024 16:47