Kotor, luče / - HARIS.MEKIC
14/06/2023 u 13:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić poručio dobitnicima "Luče": Ovaj grad od vas bolje nema

Opština je obezbijedila novčane nagrade za 61 učenika i učenicu koji su, osim diplomama nagrašeni i knjigama Rista Kovijanića “Kotorski medaljoni” i dr Miloša Miloševića “Pomorski trgovci, ratnici i mecene”

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić svečano je danas uručio diplome maturantima i polumaturantima koji su sa priznanjem “Luča” završili školsku godinu i pokazali izvanredne rezultate tokom četvorogodišnjeg, odnosno devetogodišnjeg obrazovanja. 

Opština je obezbijedila novčane nagrade za 61 učenika i učenicu koji su, osim diplomama  nagrašeni i knjigama Rista Kovijanića “Kotorski medaljoni” i dr Miloša Miloševića “Pomorski trgovci, ratnici i mecene”.

- Vi imate na današnji dan prava, ali sa pravima dolaze i obaveze. Vi imate pravo da birate svoj životni put dalje, imate pravo da birate na koji način ćete se dalje razvijati, u kom gradu ćete živjeti vi koji ste završili srednje škole, ali imate i obaveze. Prije svega da budete najbolji mogući u periodu ispred vas, da mijenjate vaše okruženje na bolje, bez obzira što ćemo vam svi stariji reći da to ne treba tako. Imate obavezu da slušate sebe ne zaboravljajući da čujete i nas druge, rekao je Jokić.

Na kraju je uputio molbu učenicima: "I na kraju, moja molba danas, da kao jednu od obaveza stavite i to da ćete se vratiti u ovaj grad i da ćete ovaj grad napraviti boljim. Jer ako se vi ne vratite u ovaj grad i ako ovaj grad ne budete pravili boljim, ako vi ne budete dio ovog grada - ovaj grad bolje od vas nema."

Dodjeli diploma su prisustvovali predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, potpredsjednik Opštine Nebojša Ševaljević, kao i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac.

Dobitnici diplome “Luča” iz kotorske Gimnazije su: Anđela Ivanović, Anja Đukanović, Jelena Mijanović, Marta Korom, Nikolina Lučić, Marko Petrović, Vasilije Radonjić, Ina Radulović, Luka Lakčević, Maksim Pavićević, Nikola Vukšić, Đorđa Čolo, Igor Pavićević, Luka Samardžić, Mia Aprcović, Sonja Ivanović, Ana Brajković, Una Kovačević i Ivana Vukašinović.

Najbolji učenici JU Srednja pomorska škola Kotor kojima je pripala diploma Luča su: Dejan Pudar, Savo Marić, Andrija Tučević, Andrija Begović, Ratko Čejović, Kristian Radović, Vladana Tučević, Savo Sredojević i Dejan Nikolić.

Učenice Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” Milica Vulanović, Petra Šćekić i Una Ivanković ostvarile su najbolji uspjeh i dobile zasluženo priznanje.

Diplomu Luča zaslužilo je i trideset učenika i učenica kotorskih osnovnih škola.                                                 

Marta Borović, Drago Rapovac, Filip Živković, Aleksandra Dimitrovski, Ena Janović, Anja Pejović, Anastasija Sredojević, Dajana Knežević, Anastasija Kovačević, Tara Radonjić, Anđela Adžić, Ena Božović, Kristijan Petrović, Marija Radusinović, Tesa Mirošević i Vedrana Vičević, učenici i učenice Osnovne škole “Njegoš”, s ponosom su se okitili diplomom “Luča”.

JU Osnovna škola “Narodni heroj Savo Ilić” ove godine najboljim uspjehom završilo je devet učenika i učenica: Božidar Samardžić, Petra Kerndl, Lara Lalović, Irina Barović, Nina Doljanica, Andrija Krivokapić, Nina Strahinja, Adriana Đuričković i Jana Perović, dok su Darja Guberinić i Jovan Kuševija bili najbolji učenici JU Osnovna škola “Veljko Drobnjaković” Risan.

Tijana Bubanja i Vanja Nedović ponosne su predstavnice JU Osnovna škola “Nikola Đurković”, a Jovan Krivokapić JU Osnovne škole “Ivo Visin”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:08