/ - FOTO: ŽANA BOJANIć - HERCEG NOVI
09/08/2023 u 14:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Katić: Privilegija biti među 10 najboljih primorskih gradova svijeta

Herceg Novi je na listi deset najboljih primorskih gradova iza Rejkjavika, Briža, Napulja, Monaka i Splita, po istraživanju kompanije za krstarenje "Fred. Olsen Cruise Lines", a vijest je objavio portal "Time out"

Vijest da je među deset najboljih primorskih gradova na svijetu, vinula je Herceg Novi prethodnih dana u sam vrh medijske pažnje na lokalnom i državnom nivou, ali i u zemljama regiona i šire. Predsjednik Opštine Stevan Katić ističe da je privilegija biti šesti na listi 10 najboljih primorskih gradova svijeta.

Herceg Novi je na listi deset najboljih primorskih gradova iza Rejkjavika, Briža, Napulja, Monaka i Splita, po istraživanju kompanije za krstarenje "Fred. Olsen Cruise Lines", a vijest je objavio portal "Time out".

- Osnovni aduti Herceg Novog za ocjenu 7,8 od 10 bili su kvalitet kulturnih atrakcija, broj mjesta na Uneskovoj listi svjetske baštine, popularnost na Guglu i društvenim mrežama. Biti upoređen sa 117 svjetskih gradova i osvojiti visoko šesto mjesto predstavlja privilegiju za Herceg Novi, potvrdu da njegove prirodne, društvene i kulturne potencijale prepoznaju i cijene u svijetu, ali i snažan podsticaj za dalji razvoj. Ka tome Herceg Novi teži, jer ga očekuju nove investicije, infrastrukturni projekti koji će doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj ponudi. Sigurni smo i da će ovakvo priznanje biti pozivnica budućim turistima da otkriju šta je to što Herceg Novi čini dostojnim da bude svrstan među najbolje na svijetu- istakao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Dodaju u saopštenju, da popularnost i karakteristike grada utiču na mnoge poznate ličnosti iz svijeta muzike, kulture i sporta, pa je vrlo često grad domaćin i najboljem teniseru svih vremena, Novaku Đokoviću, koji je nedavno boravio i na Žabljaku i Durmitoru, ali i prisustvovao koncertu Vlada Georgijeva na Kanli kuli.

- Čarima naše rivijere i cijele Boke, ističu, posebno je oduševljena jedna od najvećih legendi američke košarke, Medžik Džonson. Džonson je na društvenoj mreži Tviter podijelio svoje utiske o zalivu, Crnoj Gori, gostoprimstvu- navode u Opštini Herceg Novi.

Podsjećaju, Herceg Novi je na listi deset najboljih primorskih gradova iza Rejkjavika, Briža, Napulja, Monaka i Splita, dok su od sedmog do desetog mjesta Amsterdam, Kejptaun, Dablin i Gibraltar. Istraživanje je obavila kompanija za krstarenje "Fred. Olsen Cruise Lines", a objavio portal Time out.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:08