Зграда Општине Бар / - фото Општина
28/11/2023 u 07:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Bar podržala još 50 preduzetnika sa 270.000 eura

Odluka je donijeta u skladu sa novim Programom podrške razvoju preduzetništva na teritoriji opštine Bar za period od 2023-2026. godine

Opština Bar donijela je odluku o odobravanju sredstava za podršku preduzetništvu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 270 hiljada eura, za realizaciju biznis ideja 50 barskih preduzetnika.

"Riječ je o najvećem iznosu sredstava i broju podržanih preduzetnika i preduzetnica po jednom javnom pozivu, od pokretanja ovih opštinskih intervencija", saopšteno je iz Opštine.

Odluka je donijeta u skladu sa novim Programom podrške razvoju preduzetništva na teritoriji Opštine Bar za period od ove do 2026. godine kojim je, pored direktne finansijske podrške za projekte manje vrijednosti, predviđena i linija podrške za investicione projekte kroz koju se omogućava nabavka i ugradnja nove opreme, mašina, specijalizovanih mašina i uvođenje standardizacije.

“Shodno tome, na osnovu ovog javnog poziva, dodijeljena su sredstva u iznosu od 246 hiljada eura za realizaciju 47 projekata manje vrijednosti, dok je za dva biznis plana veće vrijednosti opredijeljeno 24 hiljade eura ”, precizirali su iz Opštine.

Opština Bar je, kako su naveli njeni predstavnici, zaključno sa tim javnim pozivom, u prethodnom petogodišnjem periodu kumulativno plasirala gotovo 1,1 milion eura bespovratnih grantova za podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva.

“Time je potvrdila da je sistemsko unapređenje uslova za bavljenje preduzetništvom jedan od najznačajnih prioriteta lokalne uprave, koji se temelji na ideji da mali i srednji biznisi, podstičući inovacije, doprinose opštem ekonomskom rastu i razvoju lokalne ekonomije”, dodaje se u saopštenju.

Kroz lokalne programe podrške do sada je podstaknuta realizacija čak 236 biznis planova, što Opštinu Bar pozicionira kao lidera u generisanju novih strategija i kreiranju novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Odluka o dodjeli sredstava dostupna je na zvaničnoj veb stranici Opštine, www.bar.me. Ugovore sa preduzetnicima, odnosno odgovornim osobama u kompanijama kojima je Komisija odobrila sredstva, zaključiće predsjednik Opštine Dušan Raičević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 12:06