/ -FOTO: D. JOVOVIć
20/08/2022 u 08:00 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oprezno vozite put Gornjeg Zaostra: Кolovoz dvije godine visi nad ambisom

Кlizište koje se pojavilo iznad nekadašnje deponije na Vasovim vodama, dobrim dijelom je oštetilo kolovoznu traku i ugrozilo bezbjedno odvijanje saobraćaja

I pored brojnih zahtjeva mještana Gornjeg Zaostra još uvijek nijesu preduzete odgovajuće mjere u cilju sanacije klizišta koje se prije dvije godine pojavilo na putu prema ovom selu, udaljenom od Berana desetak kilometara.

Кlizište koje se pojavilo iznad nekadašnje deponije na Vasovim vodama, dobrim dijelom je oštetilo kolovoznu traku i ugrozilo bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Mještani tvrde da se klizište pojavilo zbog toga što prilikom sanacije pomenute deponije nije na odgovarajući način obezbijeđen put o kom je riječ.

– Govorili smo da je prilikom sanacije deponije neophodno uraditi potporne zidove, radi obezbjeđivanja puta koji vodi ka Gornjem Zaostru. No, te naše primjedbe nijesu uzete u obzir. Da smo bili u pravu ukazuje činjenica da je put praktično ostao da visi nad ambisom. Trup puta je na nekoliko mjesta počeo da klizi ka nekadašnjoj deponiji, čime se i kolovozna traka sužava. Opravdano strahujemo da će se čim počnu obilnije kiše klizište dodatno aktivirati i da će doći do potpunog prekida saobraćaja ka Gornjem Zaostru gdje živi veliki broj domaćinstava. Zato ponovo pozivamo nadležne da konačno na ozbiljan način pristupe rekonstrukciji ovog dijela puta – naveli su mještani Gornjeg Zaostra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:51