Opština Bar / - FOTO: OPšTINA BAR
19/04/2024 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Opština Bar raspisala Javni poziv: 30.000 eura za podršku razvoju zanatstva

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju zanatstva za koji je opredijeljeno 30.000 eura.

Sredstva su, kako je saopšteno, opredijeljena budžetom Opštine Bar, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom projektu iznosi 3.000 eura.

- Pravo da se prijave imaju zanatlije registrovani u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, odnosno preduzetnici i privredna društva u skladu sa Zakonom o zanatstvu, kojima je pretežna djelatnost obavljanje jednostavnog ili složenog zanata, odnosno registrovane zanatlije koje imaju Prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, kao i nezaposlena lica sa prebivalištem u opštini Bar - saopšteno je iz Opštine Bar.

Odobreni projekat se finansira u iznosu koji ne može biti manji od 80 odsto od iznosa sredstava navedenog u prijavi. Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola ili osobe koje imaju do 30 godina starosti, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova.

- Sredstva se dodjeljuju u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa za sve potencijalne zanatlije, unapređenja postojećeg poslovanja registrovanih zanatlija i otvaranja novih radnih mjesta - dodaje se u saopštenju.

Sredstva se, kako su istakli, mogu koristiti isključivo za nabavku opreme, alata i repromaterijala, zatim za promociju zanata kroz učešće na sajmovima ili promotivne materijale i aktivnosti kao i za obuke i edukacije vezane za specifične zanate.

- Javni poziv za učešće u Programu otvoren je 30 dana od dana objavljivanja i dostupan je na web sajtu Opštine Bar. Info dan je zakazan za 08.05.2024. godine i tada će zainteresovani biti informisani o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv. Info dan će se održati u zgradi Opštine Bar – sala 10+ u terminu od 10 do 13 sati - kazali su u saopštenju.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv mogu se dobiti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., putem telefona 030/301-430 i 030/301-446, a ukoliko je potrebno i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126 i 139) svakog radnog dana od 8.30 do 14 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 03:45