Javni poziv - podrška za mlade poljoprivrednike / - OPšTINA BAR
16/04/2024 u 08:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Opština Bar raspisala Javni poziv za učešće u programu podrške za mlade poljoprivrednike

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike od 18 do 30 godina.

- Cilj ovog poziva je da se podstakne unapređenje znanja i vještina mladih u poljoprivredi, što će doprinijeti razvoju seoskih područja i punoj valorizaciji svih potencijala u sektoru poljoprivrede, navodi se u saopštenju.

Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici/ce koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi, a koji imaju prebivalište odnosno sjedište u opštini Bar.

Ukupan iznos budžetskih sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 30.000 eura, dok najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura.

Poljoprivrednici Kuča traže da se više ulaže u stočarstvo: Nema ručka bez mesa i sira

- Odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova iz biznis plana, a sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova. U opravdane troškove ubrajaju se: troškovi nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanje pčelinjih zajednica, kupovina domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnja plastenika, adaptacija i dogradnja postojećih, odnosno izgradnja novih objekata, podizanje novih i revitalizacija postojećih višegodišnjih zasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te troškovi za dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom, prezizirali su iz Opštine Bar.

Podrška IRF-a mladoj poljoprivrednici iz Kolašina

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećoj dokumentaciji uz prijavni obrazac mogu se pronaći na zvaničnoj internet stranici Opštine Bar. Obrazac za prijavu se može preuzeti i štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar.

Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na Javni poziv svi građani mogu dobiti putem e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., putem telefona 030/301-470, 030/301-450, kao i dolaskom u kancelariju nadležnog Sekretarijata za privredu (br.116 i 126), svakog radnog dana od 08:30 do 14 časova.​

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 14:08