Raičević i Jakšić Stojanović / - FOTO: OPšTINA BAR
23/05/2024 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Za izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata u Baru 18 miliona eura

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i ministarka prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) Anđela Jakšić-Stojanović danas su u Podgorici potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji prioritetnih infastrukturnih projekata u oblasti obrazovne infastrukture u opštini Bar.

Cilj ovog memoranduma, kako je navedeno u saopštenju za medije, je realizacija prioritetnih infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja na području naše opštine, čime će se značajno poboljšati školska infrastruktura i podići nivo kvaliteta obrazovanja.

- Projekti koji su obuhvaćeni ovim memorandumom uključuju izgradnju novog vrtića na Topolici, izradu idejnog arhitektonskog rješenja za novu barsku gimnaziju, kao i rekonstrukciju i dogradnju više osnovnih, srednjih škola i predškolskih ustanova-vrtića u Baru - naveli su iz barske opštine.

Navodi se da Opština Bar je preuzela obavezu obezbjeđenja novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 1.500.000 eura za izradu projektnih rješenja i radova na više obrazovnih ustanova, uključujući vrtiće i osnovne škole, dok se Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavezalo da obezbijedi sredstva u iznosu od gotovo 16,6 miliona eura u toku 2024. i 2025. godine, čime će se realizovati brojni infrastrukturni projekti, uključujući izgradnju novog vrtića, rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, kao i uvođenje sistema grijanja i poboljšanja energetske efikasnosti te rekonstrukciju fiskulturnih sala i sportskih igrališta u gotovo svim barskim školama.

- Opština Bar izražava zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog veoma važnog dokumenta kao i kvalitetnom saradnjom koju u kontinuitetu ostvaruje sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija na podršci i zajedničkim naporima da našoj djeci omogućimo adekvatne uslove za sticanje obrazovanja i odrastanje. Uvjereni smo da će ovi projekti doprinijeti boljem i kvalitetnijem obrazovanju, što naša djeca zaslužuju - poručuju iz te lokalne samouprave.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 18:42