Obrazovanje za svu djecu u Crnoj Gori / - FLAJER
19/05/2024 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Projekat vrtića "Radmila Nedić" iz Berana: Značaj obrazovanja djece RE populacije

U okviru projekta Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija “Kvalitetno obrazovanje za svu djecu u Crnoj Gori” a u saradnji sa kancelarijom UNICEF -a i Delegacijom Evropske unije, predstavnici JPU "Radmila Nedić" posjetili su porodice u naselju Riversajd u Beranama.

V.D. direktorice  vrtića Slađana Arsović, pedagoškinja Sandra Ostojić i medicinska sestra Jadranka Labudović su 17. maja, zajedno sa  predstavnicima “Udruženja za podršku Roma i Egipćana “ tj. izvršnim direktorom  Sultanom Bećom, posjetili porodice u naselju Riversajd kako bi im ukazali na značaj i benefite predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu RE populacije. 

Romi i Egipćani i dalje najmarginalizovanija grupa u Crnoj Gori

Prilikom posjete im je u ovoj kampanji  podijeljen informativni materijal, tj. flajeri, sa korisnim smjenricama pred predstojeći zvanični upis djece u vrtić od 23.05.do 15.06. za školsku 2024/25 godinu.

Nakon izlaganja v.d. direktorice vrtića Slađane Arsović i njenih saradnika o značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja  roditelji su izrazili zainteresovanost za upis svoje djece u vrtić u narednu školsku godinu.

Direktor Sultan Beća je pozvao roditelje  da na sledećem sastanku donesu izvode iz matične knjige rođenih za djecu i da tada zajedno obave njihov upis u vrtić. Beća je istakao značajnim što je ovaj vrtić prepoznat u Crnoj Gori po integraciji djece RE populacije i zahvalan školi "Radomir Mitrović" i.direktoru škole Aleksandru Vujoviću zbog obezbjeđivanja prevoza za djecu RE populacije koja pohađaju vrtić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 14:12