Ilustracija / - (EPA-EFE/ANDRE COELHO)
23/11/2023 u 07:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Riješen problem na mreži na Žabljaku

Iz CEDIS-a i CGES-a izvinili su se svim građanima Žabljaka zbog, kako su rekli, neprijatnosti koje sa sobom nosi prekid u napajanju električnom energijom

Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) sinoć su riješile problem na mreži i uključile dalekovod koji služi za napajanje Žabljaka, saopšteno je iz tih kompanija.

Oni su na Fejsbuku naveli da su loši vremenski uslovi koji su u srijedu zahvatili područje Žabljaka, doveli su do problema na dalekovodu 35 kV Brezna - Žabljak koji trenutno služi za kao jedino napajanje Žabljaka.

- Napajanje od strane Pljevalja isključeno je na zahtjev CGES-a, zbog radova na 400 kV dalekovodu u okviru trans balkanskog koridora, kaže se u zajedničkom saopštenju CEDIS-a i CGES-a.

Kako se navodi, njihove ekipe odmah su angažovane kako bi se otklonio kvar ili obezbijedilo alternativno napajanje.

Iz CEDIS-a i CGES-a su rekli da su njihove ekipe kasno sinoć bile na terenu, ulažući svoje napore da uspostave napajanje uprkos izuzetno lošim vremenskim uslovima.

- Ukoliko ne dođe do normalizacije naponskih prilika, ekipe CEDIS- i CGES-a će nastaviti sa radom u ranim jutarnjim časovima, kaže se u saopštenju.

Iz CEDIS-a i CGES-a izvinili su se svim građanima Žabljaka zbog, kako su rekli, neprijatnosti koje sa sobom nosi prekid u napajanju električnom energijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 11:13