Sa sjednice (foto: RTV Budva / - SA SJEDNICE (FOTO: RTV BUDVA
18/08/2023 u 20:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjednica Skupštine opštine: Budva broji 60.000 stanovnika, brojni komunalni problemi

Odbornik sa liste "Milo Božović - Budva na prvom mjestu" Nikola Kralj rekao je na sjednici da svako preduzeće ima svoje greške, ali da je nejasno da se teško nalazi na ono što je dobro

Sjednica Skupštine opštine Budva održana je danas, a obilježile su je rasprave i kritike na račun Komunalnog preduzeća iz ove opštine, javlja RTV Budva.

Odbornik sa liste "Milo Božović - Budva na prvom mjestu" Nikola Kralj rekao je na sjednici da svako preduzeće ima svoje greške, ali da je nejasno da se teško nalazi na ono što je dobro.

- Radi se o gubicima u godinama kad smo svi bili u krizi i neznavenom stanju. Budva je demografski poptuno izmijenjena, ima blizu 60.000 stanovnika i preduzeće koje vodi brigu o čistoći mora da povećava broj radnika- naveo je Kralj.

Odbornik Demokrata Krsto Radović rekao je da je teško objasniti građanima da Komunalno preduzeće dobro radi, prenio je Portal RTV Budva. 

- Grad nije čist a to je obilježilo ovu turističku sezonu- dodao je on. 

Takođe je konstatovao da su gubici u poslovanju preveliki.

- Problem je i to što je povećan broj zaposlenih u adminsitraciji. Ovoliki gubitak je zaista nestvaran i onda imamo predlog da Komunalno preduzeće preuzme Luku Budva. Ja stvarno nemam riječi, Demokratska Crna Gora će glasati protiv ove odluke- rekao je Radović.

Odbornik DPS-a Milan Tičić kritikovao je rad Komunalnog preduzeća i situaciju u gradu kada su u pitanju problemi za koje je Komunalno nadležno.

Marko Marković iz Kluba odbornika Demokrata vezano za pokriće gubitka, upitao je menadžment Komunalnog da li su uvedene neke mjere štednje, s obzirom da se, kako je rekao, konstantno povećava broj zaposlenih.

Odbornik Aleksandar Božović ("Budva na prvom mjestu") rekao je da su gubici nastali u situaciji kada je čitav svijet bio na gubitku, i finansijski i životno.

- Imamo sada situaciju da Budva ima 60.000 stanovnika svakodnevno. Infrastruktura je dovedena do limita, a opet imamo Komunalno koje ubira rekordne profite i oni se moraju usmjeravati na zapošljavanje ljudi. Kažete da grad nije očišćen i onda se bunite što se zapošljavaju ljudi. Ja bih htio da pohvalim direktora, moje naselje se svaki dan čisti, kamioni dolaze dva puta. Podržavamo direktora, nadamo se da će poslovanje biti profitabilno kao i do sada- kazao je Božović.

Zoran Gogić, ispred Komunalnog preduzeća kazao je da su gubici nastali u 2020. i 2021. godini, dakle u periodu korone.

- To su okolnosti koje su drastično uticala da u tom periodu imamo negativan rezultat. U dosadašnjem radu Komunalnog preduzeća, kada sam došao na funkciju direktora finansija, mogu primijetiti jednu stvar. Potraživanja od kupaca su se drastično povećavala, a naplata nije bila dobra. Imali smo iskazane fiktivne prihode, profite, a samim tim i neraspoređene dobiti. Ako ćemo ući u istoriju kako su nastali prihodi i neraspoređene dobiti i gubici, to su sve neke stvari koje su imale reperkusije u narednom periodu-  kazao je Gogić.

Današnjoj sjednici je prisustvovalo 27 odbornika.

Odbornici SO Budva prethodno su većinom glasova usvojili 13 tačaka dnevnog reda 8. sjednice lokalnog parlamenta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 07:25