Starobarske večeri / - D.S.
07/10/2023 u 10:27 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Starobarske večeri sevdaha i meraka: Ipod zidina Starog Bara uživale sve generacije

Nakon brojnih manifestacija kulturno – zabavnog karaktera koje su tokom ljeta održane u Baru, na pragu jeseni Turistička organizacija Bar za sve goste grada i Barane pripremila je novu manifestaciju

U cilju očuvanja bogatog kulturnog nasljeđa Starog Bara i promocije jedinstvene turističke ponude, sinoć je održano prvo izdanje Starobarskih večeri sevdaha i meraka. Duh prošlih vremena, tradicionalne pjesme u koje su utkani emocije i duh ovih prostora, uz bogatu gastronomsku ponudu, obilježili su veče na starobarskoj čaršiji.

Nakon brojnih manifestacija kulturno – zabavnog karaktera koje su tokom ljeta održane u Baru, na pragu jeseni Turistička organizacija Bar za sve goste grada i Barane pripremila je novu manifestaciju.

- Na starobarskoj čaršiji po prvi put je organizovana manifestacija Starobarske večeri sevdaha i meraka, koja slavi bogato nasljeđe Starog Bara i ukorijenjenu tradiciju sevdaha i meraka na ovim prostorima. Imajući u vidu veliko interesovanja građana i turista, nadamo se da će manifestacija postati tradicionalna. Atmosfera je bila jako prijatna, posebno nas raduje što su sve generacije vidno uživale u hitovima sevdaha i repertoaru koji je pripremilo 15 akademskih izvođača specijalno za ovu priliku - istakla je PR Turističke organizacije Bar Jovana Nenezić.

image

Starobarske večeri

- D.S.
image

Starobarske večeri

- D.S.
image

Starobarske večeri

- D.S.

Cilj organizatora ispunjen je - Bar je u postezoni dobio još jednu manifestaciju koja će nesumnjivo i u narednim izdanjima privlačiti veliki broj Barana i turista. A tokom ovog mjeseca Turistička organizacija Bar realizovaće još zanimljivih programa.

- Željeli smo da oktobar bude što sadržajniji, kako bismo doprinjeli sadržaju u postsezoni i privukli što veći broj turista i građana. Već danas se organizuju još dvije aktivnosti koje imaju za cilj promociju aktivnog odmora u našem gradu, pješačku turu Pohod u planine – Uspon na Lisinj, i diplomatsku regatu Latinsko jedro. Slijedi Montenegro Future Festival, festival gejminga u Domu kulture koji će biti organizovan u periodu od 17. do 19. oktobra i za sam kraj mjeseca očekuje nas još jedna lijepa gastronomska manifestacija – Barski festival agruma - zaključila je Nenezić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 11:15