Jovana Todorović / foto: DNP
17/02/2024 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Todorović: Frakcije NSD-a u Budvi godinama se obračunavaju preko leđa DNP-a

U posljednjem nepotpisanom saopštenju naših prijatelja iz NSD-a jasno se aludira da DNP ima neki vid saradnje sa DPS-om u Budvi što najoštrije demantujemo i pozivamo ih da javnosti pruže makar jedan dokaz, kazala je portarolka DNP-a

Demokratska narodna partija je neprijatno iznenađena saopštenjem naših kolega i prijatelja iz budvanske Nove srpske demokratije (NSD) u kojem svoja višegodišnja neslaganja i unutrašnje razdore u svojim redovima pokušavaju adresirati na Milana Kneževića kroz kritike upućene bivšem članu Predsjedništva DNP-a Nikoli Jovanoviću, kazala je Jovana Todorović, portparolka Demokratske narodne partije. 

- Vjerovatno da ne bi reagovali ni u ovom slučaju, kao ni i nizu prethodnih slučajeva, u kojima se frakcije NSD-a u Budvi godinama obračunavaju među sobom preko korektnosti i leđa DNP-a, već bi u jednom otvorenom i ljudskom razgovoru pokušali da riješimo problem. Ali u posljednjem nepotpisanom saopštenju naših prijatelja iz NSD-a jasno se aludira da DNP ima neki vid saradnje sa DPS-om u Budvi što najoštrije demantujemo i pozivamo ih da javnosti pruže makar jedan dokaz. Zato ovom prilikom naše kolege iz budvanskog NSD- a želimo podsjetiti da je među ovih šest odbornika koji su ostali na sjednici Skupštine najviše odbornika upravo iz NSD-a. I bilo bi politički korektno i konkretno da su kolege iz NSD- a prvo prozvali i pozvali svoje odbornike sa apelom i da njih neko “urazumi”  kao što se apeluje na Milana Kneževića da popravlja štetu koju drugi skoro godinu dana čine Istakla je da podsjećaju kolege iz budvanskog NSD-a da su oni sami bez ikakvih konsultacija sa centralom tadašnjeg DF-a sastavili odborničku listu, sa čijim se sastavom i rasporedom jedini nije složio Milan Knežević, što je direktno saopštio i Milu Božoviću i Nikoli Jovanoviću.

- Takođe smo u obavezi da podsjetimo naše kolege iz budvanskog NSD-a da je Nikolu Jovanovića za tadašnjeg šefa kabineta Marka Bata Carevića predložio Milo Božović. Kao što ga je kasnije i predložio za predsjednika Skupštine, i da su ga svi jednoglasno podržali, a da pritom Milan Knežević nije ni obaviješten a kamoli konsultovan. A posebno ističemo činjenicu da je upravo Nikola Jovanović sa pozicije šefa kabineta vodio sjednice Izvršnog i mjesnih odbora NSD-a, uz obrazloženje naših kolega iz Nove da on više nije član DNP-a - ističe Todorović.

Navodi da DNP nije želio da remeti odnose sa našim koalicionim partnerima, i mnoge od ovih činjenica su prećutali zbog prijateljskih relacija koje imaju.

- Ali ovom prilikom želimo istaći da su odbornici DNP-a u Budvi sve vrijeme bili lojalni i korektni partneri, i da nijednim svojim potezom nisu ugrozili vlast u Budvi, već naprotiv, čak i u trenucima kad su se mnogi odricali i ograđivali iz budvanskog  NSD- od Mila Božovića, on je imao našu podršku - kaže Todorović.

Nažalost, kako je navela, Budva je nakon hapšenja Mila Božovića postala poprište sukoba frakcija u NSD-u, a DNP ni kriv ni dužan kolateral.

- Zato kolegama iz dijela budvanskog NSD- a koji su napisali ovo saopštenje, ali i kolegama iz dijela NSD- a koji se ne slažu sa ovim saopštenjem, prijateljski predlažemo da se prekine ova agonija, i da skratimo mandat Skupštini, pošto građani Budve ne smiju biti talac njihovih poremećenih odnosa. To je najpošteniji izlaz iz ove krize jer nijedna fotelja, počev od one Milana Kneževića, Nikole Jovanovića, ali i svih drugih ne može biti ispred interesa građana Budve, zato smo koliko sjutra spremni da potpišemo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Budva i da odemo pred sud građana - saopštila je Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:10