Ilustracija / - OPSTINA ULCINJ
04/02/2023 u 18:36 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ulcinj u mraku

Usljed nevremena praćenog olujnim vjetrom, došlo je do ispada 110 kV dalekovoda Ulcinj-Možura, pa samim tim i do prekida u napajanju Opštine Ulcinj, naveli su iz CEDIS-a

Kompletna teritorija Ulcinja ostala je bez napajanja električnom energijom, saznaje portal Dan.

Zbog kvara na dalekvodu CGES-a Ulcinj-Možura trenutno je bez napajanja kompletno područje ulcinjske opštine, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistrubitvnog sistema (CEDIS).

Kako su rekli, ono što CEDIS može da preduzme jeste da pokuša da obezbijedi napajanje iz alternativnog pravca, na čemu se trenutno radi.

- Usljed nevremena praćenog olujnim vjetrom, došlo je do ispada 110 kV dalekovoda Ulcinj-Možura, pa samim tim i do prekida u napajanju Opštine Ulcinj. Kako ekipe zbog nepristupačnosti i smanjene vidljivosti nemaju uslova da večeras otklone kvar, jer je on trajnog karaktera, nadamo se da će se u Ulcinju uspostaviti naponske prilike iz alternativnih pravaca - navode iz CGES-a. 

Na teritoriji najjužnije crnogorske opštine duva olujni vjetar, ali je nebo vedro.

Juče su u Ulcinju, prema planu CEDIS-a, odnosno radovima na distributivnoj mreži bez struje bili dio naselja Kolomza, Pistula, Gač, Repetitor Možura, Brdela,Briska Gora, Zoganje, Darza, Sveti Đorđe, Sutjel i Ćurke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:09