Stara Maslina / - MEDIA PRO
27/02/2024 u 22:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Utvrđen Nacrt plana upravljanja spomenikom prirode Stablo Stare masline

Plan upravljanja za spomenik prirode se donosi za period od pet godina

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević utvrdio je Nacrt plana upravljanja spomenikom prirode Stablo Stare masline na Mirovici za period od 2024. do 2028. godine.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, plan upravljanja za spomenik prirode se donosi za period od pet godina, čiji je sadržaj propisan članom 58. Zakona o zaštiti prirode i sadrži analizu, mjere, dugoročne ciljeve zaštite i održivog razvoja kao i druge elemente od značaja za upravljanje područjem.

“Nacrt Plana se stavlja se na javni uvid u trajanju od 15 dana, počev od 27. februara. U navedenom periodu Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar organizovaće stručnu javnu raspravu koja će se održati u Sali SO Bar, u petak 08.marta 2024 godine, sa početkom u 13 časova”, navodi se u saopštenju.

Uvid u Nacrt Plana, zainteresovani građani mogu izvršiti u prostorijama mjesnih zajednica i mjesnih kancelarija, Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj radnim danima od 8 do 14 časova.

“Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane, stručnu javnost i civilni sektor da svojim učešćem, predlozima i sugestijama doprinesu izradi kvalitetnih tekstova navedenih akta”, saopšteno je iz Opštine.

Primjedbe, predlozi i sugestije na nacrt Plana mogu se dostaviti Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj neposredno na šalteru Građanskog biroa Opštine Bar, putem pošte: ul.Bulevar Revolucije br.1 ili  putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  zaključno sa 12.martom 2022. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:16