/ - PHOTO: UNSPLASH MARIHUANA, ILUSTRACIJA
13/04/2024 u 17:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Albanija diže dronove u borbi sa uzgajivačima marihuane

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala najavio je da će od sljedeće nedjelje dronovi “bajraktar” biti korišćeni za kontrolu albanske teritorije i otkrivanje uzgoja marihuane.

Kako je istakao Bala, angažovanjem bespilotnih letjelica „bajraktar“ biće dopunjeno praćenje iz vazduha aviona italijanske finansijske policije (Guardia di Finanza), prenosi N1.rs.

Albanski ministar unutrašnjih poslova je najavio da bi 2024. trebalo da bude godina kada će „fenomenu uzgoja i trgovine kanabisom biti zadat istrijebljujući udarac“.

- Želim da potvrdim da ćemo pored vazdušnog osmatranja kroz protokol o saradnji koji imamo sa Finansijskom gardom ove godine, od sljedeće nedjelje početi da koristimo i bespilotne letjelice ‘bajraktar’, koje će vršiti sistematski nadzor nad cjelokupnom teritorijom Albanije u borbi protiv uzgoja i trgovine kanabisom - rekao je Bala.

On je, kako je prenijela agencija MIA, dodao da će dronovi biti korišćeni za praćenje svih drugih oblika kriminala, uključujući ekološku, bespravnu gradnju, kao i u okviru mjera koje se odnose na turističku sezonu.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Albanije, tokom prošle godine zaplijenjeno je četiri tone kanabisa i uništeno je 293.000 stabljika te narkotičke biljke.

Tri turske bespilotne letjelice „bajraktar“ isporučene su Albaniji početkom marta ove godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 05:08