/ - ILUSTRACIJA
28/11/2023 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Austrijska policija razbila narko-bandu s Balkana

Na razbijanju bande počelo je da se radi još prošle godine. U maju je uhapšeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha bande i daljih hapšenja

Nakon nekoliko mjeseci intenzivne istrage, policija u Salcburgu i Gornjoj Austriji uspjela je da razbije narko-bandu koja je djelovala na ovom području, a na čijem se čelu nalazio narkobos iz Bosne i Hercegovine.

Utvrđeno je da su proteklom razdoblju prodali 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

Na razbijanju bande počelo je da se radi još prošle godine. U maju je uhapšeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha bande i daljih hapšenja, prenosi N1.

Sve je počelo prošle godine kada su uhapšena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih je pronađeno 12 kilograda kanabisa i 100 grama kokaina. Policija je shvatila da oni rade za nekoga, pa su istragom došli do 35-godišnjeg državljanina BiH, koji je bio nastanjen u Salcburgu, a koji je i nakon hapšenja svojih ljudi nastavio s radom. Tada je ovaj državljanin BiH postao glavni fokus istrage, pišu Nezavisne novine.

- Naravno, on je i dalje imao svoje ljude s kojima je nastavio da radi. Drogu je dovozio iz inostranstva, skladištio je u Salcburgu i preprodavao po cijeloj regiji Gornje Austrije - stoji u saopštenju.

Njegova desna ruka je bio njegov brat, koji je živio u Ansfeldenu. Svi uhapšeni su dobi između 26 i 53 godine, a većina ih je imala prijavljeno boravište u Salcburgu. Svi oni vuku poreklo s Balkana, a najviše ih je iz BiH, Srbije i Hrvatske

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 20:19