Milorad Dodik / - FOTO: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA
09/04/2024 u 23:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Jasno ću reći da Republika Srpska nije za pristupanje NATO

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas za RTRS da će sagovornicima u francuskom Senatu jasno reći da RS nije za pristupanje NATO i informisati ih o odlukama, kako je kazao, "lažnog visokog predstavnika" Kristijana Šmita koje su ugrozile put Bosne i Hercegovine (BIH) ka Evropskoj uniji (EU).

- Sramna je uloga Šmita i onih koji ga podržavaju – Britanaca, Amerikanaca i Njemaca. Oni su zaustavili taj put, a to se može riješiti tako što će se povući te odluke - rekao je Dodik za RTRS, ponavljajući da će RS, ukoliko ne budu povučene odluke Šmita, donijeti svoj izborni zakon i sprovesti izbore.

Mi želimo mir, stabinost i da se uvažava srpski nacionalni interes, kao što se uvažavaju drugi interesi. Kosovo ne može da se otme Srbima i ne može da se urušava RS, poručio je Dodik.

Tokom trodnevne posjete Parizu, predsjednik će razgovarati i sa predstavnicima srpske dijaspore u Francuskoj, ali i sa brojnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog i ekonomskog života Francuske.

Dodik je posjetio je i crkvu Svetog Save u Parizu, gdje ga je dočekao episkop zapadnoevropski Justin.

Dodik: SPC najznačajniji element srpskog nacionalnog identiteta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:26