Milorad Dodik / foto:predsjednikrs.net /dona katušić)
30/11/2023 u 22:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Kisindžerova rješenja za BiH bila realna, izvodljiva i dovoljna

Da je tadašnja američka administracija razmatrala ta rješenja i sprovodila ih, današnja BiH bi bila stabilnija i prosperitetnija – poručio je Dodik na društvenim mrežama

Henri Kisindžer nije bio samo pravi diplomata i majstor spoljne politike SAD, već i čovjek vizije i razumijevanja istinskih procesa, a ne nametnutih. Amerika njegovog vremena bila je pravi svjetski lider, pravi bazen demokratije, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da će Kisindžer i njegova sposobnost da uvidi šta se dešava u svakom uglu svijeta i da rješenje za svaku situaciju nedostajati ne samo SAD, već i svijetu.

– Njegova rješenja za BiH bila su i jedina realna, izvodljiva i dovoljna. Da je tadašnja američka administracija razmatrala ta rješenja i sprovodila ih, današnja BiH bi bila stabilnija i prosperitetnija – poručio je Dodik na društvenim mrežama.

Henri Kisindžer, moćni diplomata čija je uloga savjetnika za nacionalnu bezbjednost i državnog sekretara pod dva predsjednika ostavila neizbrisiv trag u spoljnoj politici SAD i donijela mu kontroverznu Nobelovu nagradu za mir, preminuo je u 101. godini.

Kisindžerova firma za geopolitičko savjetovanje Kisindžer asošijejts saopštila je da je on umro u svom domu u Kontektikatu, ne navodeći više detalja.

Kisindžer će biti sahranjen u krugu porodice, a kasnije će u Njujorku biti održana javna komemorativna služba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 04:25