Milorad Dodik / - TWITTER
01/12/2023 u 19:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Marfi urušava suverenitet BiH

Vi rušite Ustav BiH podržavajući suspendovanje parlamenta kao vrhovne i jedine zakonodavne vlasti. Vi BiH činite sve ono loše za šta optužujete druge, napisao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je ambasadoru SAD u BiH Majklu Marfiju da je njegovo djelovanje neprijateljsko prema svim građanima BiH i da on urušava suverenitet BiH jer joj namećete tutora i pretvara je u protektorat.

"Vi rušite Ustav BiH podržavajući suspendovanje parlamenta kao vrhovne i jedine zakonodavne vlasti. Vi BiH činite sve ono loše za šta optužujete druge", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Iz američke Ambasade u BiH ranije danas je saopšteno da su "separatistička retorika Milorada Dodika i njegove prijetnje otcjepljenjem od BiH opasne", da će "njegovo destabilišuće djelovanje imati negativne posljedice ne samo za njega, već i za sve građane" BiH, te ga "njegova retorika i postupci dovode u opasnost evropsku perspektivu BiH, njenu demokratiju i ekonomiju".

"Gospodine Marfi, onaj ko vam je pisao izjavu, očigledno je opisao Vas, a Vi ste u taj opis ubacili moje ime. Vaši postupci i retorika su opasni po BiH", odgovorio je Dodik u objavi na "Iksu".

Dodik je prethodno danas rekao u Beogradu da u BiH problemi nastaju vještačkim, nametnutim američkim rješenjima koja su izbačena iz konteksta istorije, te istakao da je BiH propala država i da je treba demilitarizovati. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. februar 2024 07:23