Milorad Dodik / - (Фото: PREDSJEDNIKRS.NET/DONA KATUšIć)
15/04/2024 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodik: Republika Srpska će pokrenuti postupak samostalnosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska, kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, pokrenuti postupak samostalnosti.

Ponosan sam na odlučnost da sprovedemo mere po pitanju samostalnosti, rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenosi RTRS. Istakao je da je elita bosanskih muslimana rezolucijom o Srebrenici postigla ozbiljan auto-gol.

- Genocid u Srebrenici se nije desio, da jeste ne bi bilo potrebe da se stalno nameće ta tema. Presude sudova se odnose na pojedince, a ne na narod - kazao je Dodik.

Dodik: Ko želi dugoročnu stabilizaciju na Balkanu, podržaće proces mirnog raspada BiH

Prema njegovim riječima, na prostoru Srebrenice od 1992. do 1995. godine poginulo je 4.100 Muslimana, a nigdje se ne spominje između 2.500 i 3.500 Srba koji su tamo ubijeni.

Genocid je izmišljotina koja će nas rastaviti. Pokušavaju da nas primoraju da ostanemo i pored činjenice da nas blate. Od Srebrenice žele da naprave sinonim za genocid, a i dalje se ne zna koliko zapravo ima poginulih, rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska stabilna i sposobna da se zaštiti od svih napada i da nikakvi razgovori o prihvatanju rezolucije o Srebrenici neće postojati.

Mirna podjela je jedino rešenje za sve narode u BiH. Centralna izborna komisija BiH je uzurpirala nadležnosti koje pripadaju Republici, a Izborni zakon Srpske je u skladu sa Ustavom, kazao je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 22:01