Milorad Dodik / - Фото: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA
02/04/2024 u 17:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodik: RS odbacuje predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas izjavio;da RS odbacuje predlog Rezolucije o genocidu o Srebrenici, koji će, kako se očekuje, BiH predložiti na Generalnoh skupštini Ujedinjenih nacija.

Dodik je najavio da će Skupština RS usvojiti izvještaj o tome da u Srebrenici nije bilo genocida i rekao da iza predložene rezolucije stoje „Britanci, zajedno s mislimanima“.,

- Uporno pokušavaju da satanizuju samo RS i jedan narod. Ako dođe do usvajanja Rezolucije, ona za nas neće biti obavezujuća, već će biti obavezujuće odluke Narodne skupštine RS – rekao je on posle sastanka vladajuće koalicije u RS.

Dodik je rekao da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i „muslimani Bošnjaci mrze RS i žele da je unište“ i da je rešenje da se povuku sve odluke koje je Šmit nametnuo.

Dodik: Niko u Srpskoj neće dozvoliti kolonijalnu perspektivu BiH

Ponovio je da je prije nekoliko dana Skupština RS odlučila se pokrene inicijativa da Šmitove odluke povuče Parlament BiH, a ako se to ne desi, srpski predstavnici će se povući iz odlučivanja u institucijama na državnom nivou.

Najavio je da će u tom slučaju biti donijet Izborni zakon RS po kojem bi sledeće lokalne izbore na teritoriji tog entiteta BIH sporvela Republička izborna komisija RS.

Predsjednik Skupštine RS i Ujedinjene Srpske (US) Nenad Stevandić je rekao;da „ne postoji pukotina u vladajućoj koaliciji i da RS „hvata sve više kontakata na međunarodnoj sceni“, kao i;da neće proći pokušaji međunarodne zajednice da se vlasti RS uplaše sankcijama, pritiscima i prijetnjama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 21:20