Milorad Dodik / - SKRINšOT - YT
21/06/2024 u 07:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dodik: Uskoro predlog za političko razgraničenje sa Federacijom, Srbi neće ratovati, ali će se braniti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će uskoro biti finalizovan predlog kojim će biti predloženo političko razgraničenje sa Federacijom, i dodao da će jednog dana raspad Bosne i Hercegovine postati činjenica.

- Amerikanci su, bez obzira koliko bili zli, napravili granicu između entiteta i postavili tu liniju da ne moramo da se svađamo oko nje - rekao je Dodik za televizuju Avaz, prenosi Srna.

On je podsjetio da je Evropa, koja je na početku pokušavala da spasi Јugoslaviju, na kraju prva podržala njen raspad.

- Јednog dana će i raspad BiH postati činjenica, uz ogromne napore stranaca koji tu nešto čine. Bošnjaci su pogriješili zato što kao najveći i najodgovorniji narod u BiH nisu sa Srbima i Hrvatima videli kako dalje. Mislim da griješe ako misle da BiH može biti uspješna bez neke vrste zadovoljenja Srba i Hrvata - kazao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je naglasio da nije ni za kakvo drugo razdruživanje, osim za mirno.

- Razdružimo se politički i teritorijalno. Ostaće tri do pet godina monetarni i fiskalni sistem, a odvojićemo dvije službe da se stalno ne bi pričalo šta kome pripada od indirektnih poreza. Ostaje konvertibilna marka i mehanizam dogovaranja između Republike Srpske i Federacije BiH - pojasnio je Dodik.

On je ukazao da trenutno stanje ne vodi nigdje, osim u eskalaciju nekih problema, poručujući da Srbi neće ratovati, ali da će se braniti, u što niko ne treba da sumnja, jer se u istoriji nisu povlačili.

Dodik: BiH je kolonija u kojoj su „ljudi sa strane“ preuzeli vođstvo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 12:41