Ramuš Haradinaj / - FOTO: EPA
09/11/2023 u 19:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Haradinaj: Francusko-njemački plan omogućiće Kosovu priznanje od Srbije i članstvo u NATO

Haradinaj je naveo da je u razgovoru sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, potvrdio podršku ABK francusko-njemačkom planu za Kosovo

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocijenio je da će francusko-njemački plan Kosovu omogućiti priznanje od strane Srbije, ulazak u NATO i učlanjenje u druge međunarodne organizacije.

Haradinaj je naveo da je u razgovoru sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, potvrdio podršku ABK francusko-njemačkom planu za Kosovo.

„Zahvalio sam ambasadoru Hovenijeru na njegovoj i posvećenosti SAD u pružanju podrške Kosovu. Potvrdio sam podršku ABK francusko-njemačkom planu, ističući da taj dokument treba da omogući priznanje Kosova od strane Srbije, članstvo u NATO i u drugim međunarodnim organizacijama“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je jedini od opozicionih lidera na Kosovu koji je dao bezuslovnu podršku i nacrtu statuta Zajednice srpskih opština kako su to predložili predstavnici EU, SAD, Francuske, Njemačke i Italije na sastanku sa premijerom Aljbinom Kurtijem 21. oktobra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 02:14