Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
23/07/2022 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hrvatska: Ko ostavi peškir na plaži preko noći, slijedi mu novčana kazna i do 200 eura

Ovakve „rezervacije” više neće biti u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj, jer je opštinsko komunalno preduzeće izdalo saopštenje u kojem obavještava korisnike plaža da će oni koji ostave rekvizite na plaži biti kažnjeni

Već godinama ljudi ostavljaju peškire, ležaljke i ostalo preko noći na jadranskim plažama, kako bi sjutradan obezbijedili mjesto uz more.

Ovakve „rezervacije” više neće biti u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj, jer je opštinsko komunalno preduzeće izdalo saopštenje u kojem obavještava korisnike plaža da će oni koji ostave rekvizite na plaži biti kažnjeni. Takođe, stvari će biti uklonjene sa plaže.

U skladu sa članom 59 Odluke o komunalnom redu, zabranjeno je ostavljati peškire, rekvizite za plažu i druge lične stvari na prirodnim i uređenim plažama nakon njihovog korišćenja.

Propisane su i kazne za prekršitelje od 80 do 200 eura za fizička lica, a mogu ići i do preko 1.300 eura za pravna lica.

Grad Novi Vinodolski ukloniće sve stvari koje su ostale na plažama, a vlasnici će, ako žele, moći da ih preuzmu u Domu kulture Novi Vinodolski.

Predmeti se mogu preuzeti u roku od osam dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 04:26